Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Traju konzultacije o Zakonu o udomiteljstvu. Nema straha...'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Upitan jesu li se bojali da neće imati kvorum, Branko Bačić je odgovorio: 'Ne bojimo se mi ničega, nego dogovaramo glasovanje koje će biti ovaj ili idući petak'

O Zakonu o udomiteljstvu nismo glasali jer traju konzultacije, rekao je Branko Bačić (HDZ) navodeći da imaju još dva petka za glasanje. Upitan jesu li se bojali da neće imati kvorum, odgovorio je: 'Ne bojimo se mi ničega, nego dogovaramo glasovanje koje će biti ovaj ili idući petak'.

Upitan je li sporno da HNS poziva oporbu da ih podrži da preglasaju partnere, Bačić kaže da takve pozive nije čuo.  

Zagreb: Sabor raspravlja o poreznim zakonima IZGLASALI PRORAČUN ZA 2019. Bivši SDP-ovac Ronko: Učinit ću sve da ova Vlada ne padne!

- Dogovaramo se oko glasovanja i ne vidim problema što danas o tome nismo odlučivali - poručio je.  

Upitan kakav bi problem bio da su danas glasali o zakonu, uzvratio je da su komotno mogli i danas odraditi, ali i ponavlja da se dogovaraju oko glasovanja.  

Povlačenje amandmana kluba Milana Bandića o besplatnim udžbenicima bilo je, kaže, očekivano jer je koalicija dogovorila pripremu modela besplatnih udžbenika.  

BEZ PRORAČUNA, ZAGREB IDE NA IZBORE 'Bandić i HDZ nemaju većinu, žele kupiti 3 glasa za proračun'

- To nisu besplatni udžbenici koje kao nakladnici poklanjaju školama i obiteljima, njih plaćaju svi porezni obveznici kroz proračun. Način distribucije, tko i kako će dobiti riješit ćemo s posebnim modelom koji treba pripremiti Vlada - rekao je Bačić i ustvrdio kako neće biti problem s niti jednim od ta dva zakona, jer će biti usvojeni. 

Komentari (2)
  • sve cisto ko suza,,najprije moraju skupiti sve ,da vide dali imaju dosta glasova,a to nije problem sve dok imamo prodane duse ronka,meda ,vesnu,itd da ne nabrajam,,

    3. 12. 2018,   17:15
  • Kad dobiješ odgovor tipa 'Ne bojimo se mi ničega, nego dogovaramo glasovanje" to ti je znak,alarm kak očeš šalji djecu čim dalje aj bok

    3. 12. 2018,   15:34