Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bjegunac se već tri dana skriva kod Požege, traže i bijeli kombi

None Foto: Policija/Mihael Hnatyšyn

Pretpostavlja se da se S. K., inače državljanin BiH, skriva u brdovitim šumskim predjelima sela Laze Ćosine i Laze Vasine iznad Požege. Podsjetimo, pobjegao je u subotu

Potraga za muškarcem S. K. (33), koji je u subotu pobjegao iz policijskog vozila na semaforima na ulazu u Požegu, ušla je u treći dan. 

Kako nam je potvrdila glasnogovornica PU požeško-slavonske bjegunca traži veći broj policijskih službenika, a potraga se osim po danu smanjenim intezitetom zbog mraka odvija i noću. Glasnogovornica Radić ističe da se provjeravaju sve informacije te dojave građana koje redovito dobivaju. Pretpostavlja se da se S. K., inače državljanin Bosne i Hercegovine, skriva u brdovitim šumskim predjelima sela Laze Ćosine i Laze Vasine iznad Požege. Neslužbeno doznajemo da su policijski službenici imali dojavu od lovaca da su ga vidjeli upravo u šumi na tom području no ta se informacija pokazala kao netočna. Stanovnici ovih sela uvjereni su da im bjegunac šeta susjedstvom no unatoč tome tvrde da se ne boje. 

Mještani se ne boje: Nije opasan, traže ga zbog krađe

- Koliko smo čuli on nije opasan. Pročitali smo da ga se traži zbog krađe. Pojavit će se negdje prije ili kasnije jer neće imati što jesti i piti. Nije se lako tako dugo skrivati u ovim šumama. U našim selima je većinom staračko stanovništvo, ali nije nas strah. Uhvatit će ga policija - rekli su nam mještani koji su nas zamolili za anonimnost. 

Inače, S. K. traži Slovenija zbog teške krađe, a uhitili su ga na temelju međudržavnog traženja na graničnom prijelazu u Slavonskom Šamcu. 

U vezi s bijegom dovodi se i krađa bijelog VW kombija

PU požeško-slavonska objavila je detaljan opis bjegunca Samira Kuduzovića (33)  koji je visine 175 centimetara, srednje tjelesne građe, kratke crne kose te je u trenutku bijega na sebi imao crvenu majicu kratkih rukava i donji dio tamno plave trenirke. 

U vezu sa Samirovim bijegom dovodi se i krađa vozila jer se istovremeno traga i za bijelim kombijem Volkswagen Transporter registarskih oznaka PŽ-325-BI. 

Naime, kako piše u priopćenju policije, kombi je zasad nepoznati počinitelj ukrao u noći s nedjelje na ponedjeljak s parkirališta u Osječkoj ulici u Jakšiću. Kako je 51-godišnji vlasnik vozilo ostavio otključano i s ključem u bravi lopovu je posao bio znatno olakšan. U policiji pozivaju građane da ukoliko osobu ili vozilo koji bi odgovarali opisima da o tome žurno obavijeste policiju na broj 192. 

Podsjetimo, dok su ga automobilom iz Slavonskog Broda u subotu prevozili u ekstradicijski pritvor u Požegi S. K. je iskoristio nepažnju policajaca te je na semaforima u Dubrovačkoj ulici iskočio iz službenog vozila i kroz dvorište obiteljske kuće pobjegao u šumu. Policajci su odmah krenuli za njim, ali ga nisu uspjeli uloviti te su ubrzo organizirali potragu koja i dalje traje.
 

Komentari (63)
  • Za ovim sitnim kradljivcem se traga danju i noću, a krupni lopine sjede u saboru, javno se iznosi kako protuzakonito donose i provode nove odredbe i nitko ništa ne poduzuma. Baš na ovom primjeru kristalno jasno vidimo kako nam država funkcionira: sitna riba se ganja i proganja, a krupne štetočine hrane i ne diraju. Ma želim mu da ga nikad ne ulove!!!!

    11. 7. 2016,   11:26
  • Mogu mu soli na rep. Uostalom, kak im može pobjeći iz službenog vozila.

    11. 7. 2016,   11:18
  • Majstor od zanata, samo nasa policija nije...

    11. 7. 2016,   11:16