Nautičar s jedrilice pao u more, potraga se nastavlja u nedjelju

Žena koja je bila na jedrilici je dojavila da plovilo pluta bez nadzora i da je muškarac nestao. U trenutku nesreće jedrilica se nalazila oko 7,5 nautičkih milja sjeverozapadno od otoka Visa

U splitskom je akvatoriju su tražili nestalog hrvatskog državljaninom koji je nešto prije dojave u 16,45 sati u subotu pao s jedrilice hrvatske zastave u more pri pokušaju razvijanja jedra s obzirom da je pogonski stroj jedrilice havariran, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Žena koja je bila na jedrilici je dojavila da plovilo pluta bez nadzora i da je muškarac nestao. U trenutku nesreće jedrilica se nalazila oko 7,5 nautičkih milja sjeverozapadno od otoka Visa. Jedrilicu i ženu su kasnije našli i oteglili plovilo u Maslenicu. 

Pomorska policija Split u potragu za muškarcem je angažirala jedno policijsko plovilo iz Visa koje je muškarca tražilo u suradnji sa plovilima LK Split.

Potraga u subotu je uključivala i helikopter Obalne straže RH te zrakoplov tipa 'Pilatus'.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC-Rijeka) uputila je obavijest o trajanju potrage svim sudionicima u pomorskom prometu koji prolaze tim područjem nakon čega su se potrazi odazvali ribarski brod Marc i tanker Astella.

Vremenski uvjeti na moru su bili nepovoljni. Potraga je prekinuta zbog mraka i nastavlja se u nedjelju. 

 

Komentari (33)
 • R. I. P.

  12. 8. 2017,   23:36
 • Hvala bogu ako nađu leš, duša ga je već napustila

  12. 8. 2017,   23:39
 • A tuka nije znala spustiti jedra?

  13. 8. 2017,   01:34
  • Ne. Ona samo čunu zna spustit

   13. 8. 2017,   18:07
  • Pišete takve gluposti iz kojih je očito da nikad niste bili(le) na jedrilici ( osobito Naomi-1 )

   13. 8. 2017,   08:11