Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Traže rješenje za umirovljenike koji će morati plaćati dopunsko

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nije u mom resoru dopunsko zdravstveno osiguranje, tek sam danas za to saznao. Sjest ćemo s resornim ministrima, razgovarati i naći rješenje rekao je ministar Pavić

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić najavio je u četvrtak da će se konzultirati s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem kako bi riješili problem dijela umirovljenika kojima su zbog porasta mirovina za 63 kune mirovine prešle granicu od 2000 kuna, pa će morati plaćati dopunsko zdravstveno osiguranje.

Ministar je uoči Vladine sjednice rekao novinarima da su mirovine usklađene za rekordnih 2,7 posto, te će rasti u prosjeku za 63 kune.

"Nije u mom resoru dopunsko zdravstveno osiguranje, tek sam danas za to saznao. Sjest ćemo s resornim ministrima, razgovarati i naći rješenje", kazao je Pavić.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje izvijestio je u srijedu da će u ponedjeljak početi isplata mirovina uvećanih za 2,7 posto. Isplata će, uz povećanje za kolovoz, uključiti i razliku za srpanj nastalu povećanjem aktualne vrijednosti mirovine od 1. srpnja za 2,7 posto.

Komentari (18)
  • Povećali mirovine za 63 kn a doounsko moraju platiti 70! Hahaha.banda adzovska

    6. 9. 2018,   12:56
  • A dokle će te nama sa mirovina skidati zdravstveni doprinos 3%?Zar mi nismo plaćali za zdravstvo dok smo radili.

    6. 9. 2018,   12:47
  • Vidi ti "peMzionera" sto kmece, TKO ce vam zaraditi te mirovine, promislite samo malo, TKO?

    6. 9. 2018,   21:42