Obavijesti

News

Komentari 23

Traže se studenti koji će raditi, odnosno volontirati, za državu

Traže se studenti koji će raditi, odnosno volontirati, za državu
1

Studenti završnih godina koji nemaju važnijih obaveza na fakultetu, poput polaganja ispita, odlaska na predavanja ili pisanja diplomskog rada, mogu raditi kao časnici za vezu za nula kuna

VIDEO

Sveučilište u Zagrebu i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova objavili su natječaj u kojem traže studente završnih godina studija koje će za vrijeme hrvatskog predsjedanja Vijeća Europskom unijom angažirati kao časnike za vezu.

Iza ove titule skriva se volontiranje, a u opisu posla navodi se da će odabrani raditi kao pratnja i pomoć vođi delegacije (Head of Delegation), kao i članovima inozemnih izaslanstva od njihova dolaska do odlaska, pomagati izaslanstvu u svemu što se odnosi na organizacijska pitanja za vrijeme trajanje ministarskih sastanaka, biti u koordinaciji s event menadžerima, voditeljem voznoga parka i osiguranjem te raditi na informacijskim i drugima točkama u prostorima održavanja sastanaka, zračnoj luci i hotelima.

Plaća? Pokaz i catering

Iako je riječ o povremenom angažmanu na oko dvjestotinjak događanja koje će Hrvatska organizirati tijekom predsjedanja Vijećem EU, od studenata se očekuje, kako navode u tekstu natječaja, sposobnost podnošenja većih opterećenja poslom, fleksibilnost i spremnost na angažman (intenzivno radno vrijeme!), odgovornost i samostalnost te izražena točnost, sklonost timskom radu i komunikativnost. 

Za sve to, Ministarstvo nudi doista simboličnu naknadu. Tajništvo Predsjedanja će svojim časnicima za vezu isplatiti iznos za pokrivanje polugodišnjih troškova prijevoza, a prehrana će im biti osigurana u konferencijskim i drugim prostorima.

Drugim riječima, studenti završnih godina koji nemaju važnijih obaveza na fakultetu, poput polaganja ispita, odlaska na predavanja ili pisanja diplomskog rada, mogu raditi kao časnici za vezu za nula kuna. Ali kako kažu u natječaju, imat će priliku upoznati važne ljude Europske unije i dobiti potvrdu u sudjelovanju koja će im možda jednog dana značiti u budućoj karijeri. 

'Naučit ćete neke od diplomatskih vještina'

Kako kažu iz Ministarstva, studenti će sudjelovati u najvećem međunarodnom izazovu za Hrvatsku koji se po prvi puta kod nas događa. Sljedeća ista prigoda bit će tek iza 2034. godine. Osim toga, studenti će imati priliku upoznati velik broj ljudi iz cijele Europe i možda stvoriti kontakte koji vam mogu biti korisni u budućnosti, navodi se u natječaju.

Tajništvo Predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije izdat će pismenu potvrdu / priznanje da ste sudjelovali u aktivnostima Predsjedanja što može biti dobra referenca u profesionalnom životu. Dodatno, bit ćete na 'mjestu događanja', bit ćete u prilici upoznati političku elitu današnje Europe i naučiti osnove protokola i nekih diplomatskih vještina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21