Obavijesti

News

Komentari 10

Traži ga policija: Dva tjedna je lažno uzbunjivao Hitnu u Lici...

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije Elizabeta Dragičević rekla je Hini da su od nekoliko lažnih poziva na dva od njih djelatnici Hitne i izašli na teren

VIDEO

Ličko-senjska policija istražuje tko je od 4. do 18. prosinca ove godine uzbunjivao Hitnu pomoć lažno tražeći medicinsku intervenciju na području Otočca i Poduma te je najavila kaznenu prijavu protiv počinitelja.

U tom je razdoblju nepoznati počinitelj u više navrata pozivao prijemno-dojavni centar Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije i lažno iskazivao potrebu za izlaskom hitne medicinske pomoći na područje Otočca i Poduma, izvijestila je u srijedu ličko-senjska Policijska uprava. 

Prema riječima glasnogovornice Maje Brozičević, policija traga za počiniteljem protiv kojeg će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, jer je po Kaznenom zakonu "lažna uzbuna" kazneno djelo.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Ličko-senjske županije Elizabeta Dragičević rekla je Hini da su od nekoliko lažnih poziva na dva od njih djelatnici hitne i izašli na teren, na jednoj adresi ljudi su se branili da nikome nije pozlilo i da oni Hitnu pomoć nisu zvali, a na drugoj adresi nije nađen muškarac koji je navodno teško stradao i ima lom noge.

Ravnateljica Dragičević je poslala javnosti poruku da brzina reakcije njihovih timova stvarno unesrećenim osobama spašava život i svaki lažni poziv nepotrebno opterećuje i telefonske linije i brzinu dolaska na mjesto gdje je pomoć potrebna.

'Nije lako procijeniti je li poziv lažan'

- Ovi lažni pozivi bili su panični i dispečerima uistinu nije lako procijeniti jesu li lažni i da sanitetski tim ne treba izaći na teren. Po njihovoj procjeni, riječ je o glasu mlađe osobe, ali su snimke poslane policiji, pa neka se istraži - rekla je Dragičević.

Počiniteljima je poslala poruku da je sanitet osim vremena potrebnog za odlazak u Otočac i Podum dvadeset minuta vremena izgubio i na terenu u potrazi za unesrećenima i moglo se zaista dogoditi da su sve to vrijeme neki pacijenti kod kuće čekali na potrebnu pomoć.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava