Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Traži ih Interpol: Tinejdžerice su otišle u Siriju u "Sveti rat"?

None Foto: interpol 6

Djevojke su rođene u Austriji, a njihove obitelji su porijeklom iz Bosne. Sabina (15) i Samra (16) su zadnji put viđene u Istanbulu, a nakon toga im se gubi svaki trag

Interpol traži dvije tinejdžerice iz Austrije Sabinu Selimovic (15) i Samru Kesinovic (16). Djevojke su nestale 10. travnja, a mediji u Austriji i Njemačkoj pišu kako se sumnja da su otišle u Siriju kako bi se kao "božje ratnice" pridružile fanaticima. Prema pisanju Kurira dosad je potvrđeno da su djevojke istog dana otputovale avionom u Istanbul. Tamo im se gubi trag. 

Navodno su ostavile pismo u kojem piše: "Na pravom smo putu. Idemo u Siriju, boriti se za Islam. Opet ćemo se sresti u raju".  Na Facebooku su navodno napisale da se ne boje smrti i da im je smrt cilj. Pojavile su se i informacije da su se u međuvremenu udale i da sa svojim muževima žive u kampu za trening boraca, vjerskih fanatika. Daily Mail je objavio fotografije na kojima su navodno tinejdžerice odjevene u burku. Austrijski mediji pišu kako su djevojke u Beču upoznale Ebu Temja koji je jedan od najradikalnijih islamista u Europi. Obitelji djevojaka su očajne.

- One nisu napisale te poruke, to je napisao netko drugi - rekao je Sabinin ujak dok je njezin otac pozvao sve da im pomognu pronaći kćer. Obitelji djevojaka su porijeklom iz Bosne. U Austriju su otišli prije rata, gdje su djevojke kasnije rođene, piše Bild.     

Komentari (363)
  • To se zove izapiranje mozga. Uzmu te pod svoje dok si mlad, i onda rade s tobom šta žele. Baš kao i sekte.

    19. 4. 2014,   20:18
  • Podrška roditeljima da uspiju pronaći djecu i vrate ih doma....nema svetog rata ,samo je obitelj sveta.

    19. 4. 2014,   20:32
  • ne kuzim zašto su si svi muslimani zabrijali da su oni "nacija"? to su bili hrvati i srbi muslimanske vjeroispovjesti tj slaveni su. zašto se onda toliko nabrijavaju na tursku i te "spike" ? kriza identiteta..

    19. 4. 2014,   20:25