Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tražili kazne za ubojice u prometu, dobili opomenu

None Foto: 24sata

Predstavnici Udruge obitelji osoba stradalih u prometu traže trenutačno oduzimanje vozačke kod prekršaja čiji je rezultat smrt ili teški invaliditet

Predstavnici Udruge obitelji osoba stradalih u prometu predsjedniku Sabora predali su peticiju s 21.500 potpisa, kojom traže pooštravanje kazni za vozače "ubojice". Traže trenutačno oduzimanje vozačke dozvole kod prekršaja čiji je rezultat smrt ili teški invaliditet kao i da tijekom cijelog policijskog očevida bude prisutan istražni sudac. Zahtijevaju da se recidivistima, ali i maloljetnicima koji naprave prekršaje prije stjecanja prava polaganja vozačkog ispita odgodi to pravo.
- Imamo rekordera iz Makarske sa 273 prekršaja. To se mora spriječiti jer nedopustivo je da vozači 'ubojice' i dalje voze hrvatskim cestama - rekao je dopredsjednik Udruge Nebojša Čelica. Pozdravio ih je glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun i izvijestio da izmjene zakona o sigurnosti prometa na cestama predviđaju rigoroznije kazne za prekršitelje. Zakon će proći dva saborska čitanja, no on bi do kraja srpnja trebao biti izglasan, rekao je. Iako im je policajac zaprijetio prekršajnom prijavom jer su se okupili na Markovu trgu, čelnici Udruge koji su pred Saborom održali presicu i istaknuli transparente, zaradili su opomenu.

Komentari (1)
  • a to je tako došli su na teren kaste nedodirljivih....mislim na naše političare lopove

    23. 4. 2008,   15:42