Obavijesti

News

Komentari 5

Tražit će odgodu, ako ne bude dogovora o Brexitu do 19. 10.

Tražit će odgodu, ako ne bude dogovora o Brexitu do 19. 10.
1

Johnson je obećao da će se pridržavati zakona, koji je nazvao "činom predaje", ali je i obećao da neće tražiti odgodu te da će napustiti EU,  "učiniti to ili umrijeti", 31. listopada, no nije objasnio očitu kontradikciju

VIDEO

Britanski premijer Boris Johnson poslat će pismo Europskoj uniji sa zahtjevom za odgodu Brexita ako se do 19. listopada ne postigne dogovor o raskidu, prema vladinim dokumentima podnesenim škotskom sudu, objavio je BBC.

Prošli mjesec oporbeni zastupnici i pobunjenici u Johnsonovoj Konzervativnoj stranci forsirali su putem zakonskog prijedloga da se odgodi britanski izlazak iz EU ako se ne dogovori sporazum o povlačenju, kako bi se spriječio, kako su rekli, porazan Brexit bez dogovora.

Johnson je obećao da će se pridržavati zakona, koji je nazvao "činom predaje", ali također je obećao da neće tražiti odgodu te da će Velika Britanija napustiti EU,  "učiniti to ili umrijeti", 31. listopada, no nije objasnio očitu kontradikciju.

Oponenti sumnjaju da će tražiti neku vrstu pravnog izlaza ili nastojati pritisnuti EU kako bi odbila zahtjev za produljenjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Protivnici Brexita počeli su pravnu bitku na škotskim sudovima u petak kako bi ga prisilili da poštuje zakonsku obvezu da traži odgodu izlaska ili da suci pišu EU u njihovo ime tražeći produljenje.

Pravni podnesak također kaže da bi sudovi, ako Johnson ne bude poštivao zakon, mogli kazniti ga, uključujući i ireći zatvorsku kaznu.

U podnescima škotskom sudu, vlada je rekla da je Johnson prihvatio da je obvezan poslati pismo EU sa zahtjevom za odgodu te ako produljenje bude odobreno, Velika Britanija će se također složiti s tim.

- U slučaju da ni jedan od uvjeta ne bude  postavljen ... ispunjava se da će poslati pismo u formi postavljenoj u rasporedu, no ne kasnije od 19. listopada 2019. - navodi se u dokumentu koji je na Twitteru objavio Jo Maugham, odvjetnik uključen u slučaj protiv Johnsona.

Trenutni slučaj događa se samo nešto više od tjedan dana nakon što je Johnson ponižen u prijelomnoj presudi Vrhovnog suda da je nezakonito suspendirao parlament.

Johnsonov glasnogovornik rekao je da neće komentirati pravne postupke koji su u tijeku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag