Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Treba izbjeći novi trošak, HDZ čini sve da se formira vlada'

None Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Našim građanima je dosta svega ovoga. A mi smo koalicija dijaloga i želimo riješiti to što je brže moguće s Mostom, poručio je potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić

Već sutra krećemo u razgovore s Mostom. Što se tiče njihovog prijedloga, on je dobar i o njemu se da razgovarati. Ali, mi želimo neka objašnjenja. A naš predsjednik se obvezao da nam nije upitno nekoliko dana, nama je interes riješiti ovo da ne dođe do novih izbora, rekao je Damir Jelić komentirajući današnji sastanak Domoljubne koalicije i Mosta.

Jelić je za RTL Danas rekao da nije precizirano kad će točno biti sastanak, sutra će se dogovarati termin. S druge strane, kako kaže, konzultacije unutar stranke su kontinuirane.

-  Ali, nema ništa senzacionalno. Prvo treba raspetljati ove upitnike koje imamo u prijedlogu Mosta - kazao je potpredsjednik HDZ-a.

Na pitanje koliko su prijedlozi realni, Jelić je kazao:

- Sve ove stvari su kao magla. Svjedoci ste bili današnjeg sastanka koji je Petrov započeo, a Milanović završio. I na jednom sastanku od sat vremena se vidjelo da to teško ide. Ali, valja pokušati. Bitno je izbjeći novi trošak.

Potpredsjednik HDZ-a kazao je da HDZ čini sve da se formira nova vlada.

-  Našim građanima je dosta svega ovoga. Mi smo njima svi isti ako nešto ne učinimo. A mi smo koalicija dijaloga i želimo riješiti to što je brže moguće s Mostom - dodao je.

Na upit što se dalo iščitati iz današnjeg sastanka, Jelić je rekao da će dvije temeljne pozicije biti one Zorana Milanovića.

-  Prva je da će svim silama braniti svoju poziciju jer se više bavi ustavnim pravom nego vođenjem države. To znači da je otklonio sve mogućnosti da ostane na svojoj poziciji i da anulira tehničku vladu. U toj defenzivi svim silama, postoji i ofenziva svim silama, a to je da traži vrijeme kako bi se Most mogao razbijati u različite hridi da bi došao do one brojke koja njega interesira. Za razliku od nas koji ne želimo ulaziti u te prostore, nego dijalogom razvijati ono što smatramo realnim, a to je stabilna koalicija Mosta i Domoljubne koalicije s 85 mandata - zaključio je Jelić.

Komentari (73)
  • Kako je ovaj lik došao do 85 mandata ?? Po kojoj to matematici ?? Normalno , šef mu ne zna matematiku a ovaj još manje!

    7. 12. 2015,   20:41
  • gospodo kradezeovci, vratite pokradeno, pa će biti za 100 izbora!

    7. 12. 2015,   20:02
  • velika glava=ovi zna zajebat!

    7. 12. 2015,   20:34