Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Treba li Srbiji zbog napada oduzeti Eurosong?

None Foto: S. Midžor

Može li se u ovakvom ozračju održati natjecanje Eurovizije? Trebaju li se natjecatelji i iz država koje su priznale Kosovo brinuti za svoju sigurnost?

Pred veleposlanstvom SAD-a napadnut je i pretučen jedan nizozemski novinar. Ispred veleposlanstva Kanade zapaljeno je vozilo, pred veleposlanstvom BiH demolirana je i zapaljena kućica, a pred britanskim veleposlanstvom prosvjednici su također napravili nered. Napali su i hrvatsko veleposlanstvo. Srbi su već ranije najavili da će sa svim zemljama koje priznaju Kosovo zategnuti odnose. Predsjednik Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić je okupljenima na mitingu objavio da obećaje da se neće smiriti dok Kosovo ne bude pod kontrolom Srbije. A upravo je na njegovom predizbornom skupu kao simpatizerka stranke zapjevala Marija Šerifović, pobjednica prošlogodišnje Eurovizije i osoba koja je to natjecanje dovela u Srbiju. Može li se u takvom ozračju održati natjecanje za Euroviziju i treba li možda nakon svega Srbiji oduzeti organizaciju tog natjecanja?

Komentari (23)
  • Oduzeti? Pa koji će pametan predstavnik bilo koje države Evrope sad u Srbiju?

    22. 2. 2008,   11:03
  • njima sada ne može pomoći niti \"Molitva\" Marije Šerifović!!! oni su zaglibili jako duboko! ako im oduzmu Eurosong samo će ih još više razljutiti! mislim da to polako postaje i političko pitanje.

    22. 2. 2008,   11:13
  • definitivno treba....!!!!!!

    22. 2. 2008,   11:02