Obavijesti

News

Komentari 396

Treba samo prošetati: Kava na Jadranu ne mora biti skupa...

Treba samo prošetati: Kava na Jadranu ne mora biti skupa...
1

Istražili smo gdje domaći piju kavu u mjestima za koja tvrde da su za Hrvate preskupa. Pokazalo se da nisu sve cijene strašne. Kava se može pronaći za devet kuna

VIDEO

Libertina je kultni kafić u Dubrovniku unutar zidina. Pet metara je od Straduna, a kava stoji devet kuna pa ne čudi da u njega dolaze Dubrovčani, ali i glumci tijekom Dubrovačkih ljetnih igara.

Inače obična kava stoji 23 ili 25 kuna, koliko je u Caféu Festivalu na početku Straduna.

- U Festivalu je i zimi skupo, a nema ni popusta za nas domaće - rekao je Dubrovčanin.

U Splitu će 60 kuna potrošiti par koji u kavani Lvxor popije kavu (24 kune) i Coca-Colu (30). Cijenu podižu čast da se sjedne na carski Peristil i uživa u pogledu na katedralu svetog Duje.

U kultnoj konobi Tri volta, koja se danas zove Zalogajnica Dioklecijan i također je unutar Dioklecijanove palače, ista narudžba je gotovo triput jeftinija. Ni 50 metara zračne linije dalje od Lyxora kava stoji sedam, a Coca-Cola 14 kuna, no do zalogajnice treba znati i doći uskim splitskim kalama. Tamo je najviše domaćeg “svita”, a otkrivaju je i stranci kojima su pristupačne cijene hrane pripremljene od domaćih namirnica po starim receptima važnije nego prestiž luksuznog Lvxora, čije ime ipak svi izgovaraju sa slovom “u”, a ne “v”.

U Vodicama na rivi, u kafiću Makina, kava je 10, a Coca-Cola 23 kune. To je popularno mjesto kamo mnogi zalaze zbog dobre glazbe. Domaći su radije u stotinjak metara udaljenoj Viradi, koja je također na rivi, kava je tamo devet kuna, a Coca-Cola 19.

U Zadru, nekoliko desetaka metara od Morskih orgulja i Pozdrava Suncu, je Caffe bar Brazil. Ima terasu pod stablima, s pogledom na sve popularnije znamenitosti gdje se ujutro pije kava, a i popodne je teško pronaći slobodno mjesto. Coca-Cola stoji 25, a espresso 11 kuna. U Varošu, 500-tinjak metara od Brazila, je Arkada. U hladu platana Coca-Cola je 11, a espresso šest kuna.

U Puli su razlike najmanje. Rustico bar Pula kultni je kafić na Giardinima. Kava je sedam, a Coca-Cola 17 kuna. Malo dalje, u kafiću Uliks, koji je također u centru, Coca-Cola je 19, a kava osam kuna. Slične cijene su i u Boleru, osam i 17 kuna.

U Poreču je najskuplje u ulicama koje vode prema znamenitoj Eufrazijevoj bazilici. U Casablanci kava stoji 15, a Coca-Cola 30 kuna. Pogled je na prolaznike i gužvu. Puno bolji pogled, na more i jahte, u kafiću je General lounge na rivi. Tamo je kava 11, a Coca-Cola 26 kuna. Na najjeftiniju kavu treba otići malo izvan Poreča, u industrijsku zonu, kraj centra za tehnički pregled vozila u kafiću Remont. Kratki espresso je sedam, a Coca-Cola 15 kuna. No pogled je na parkiralište. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 396
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa