Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Treba ubrzati birokraciju da bi lijekovi brže dolazili na listu'

Komentari (37)
 • Čovjek koji je 4 godine bio ministar zdravstva i nije ništa u tom vremenu uradio da bi ubrzao proces dodavanja lijekova na liste HZZO-a ima obraza govoriti što treba raditi?? Ali potpuno ga razumijem jer su tada imali važnijih poslova recimo mijenjanje tabli s natpisom ministarstvo ZDRAVSTVA u ministarstvo ZDRAVLJA(po uzore na istočne susjede valjda) iako je zdravlje stanje organizma,a zdravstvo djelatnost koja u širem pojmu bavi proučavanjem i zaštitom zdravlja(potvrdili jezikoslovci). Naravno ta promjena naziva i tabli je svekolikom pučanstvu donijela toliki napredak u zdravstvenoj(ili zdravljevoj) zaštiti da smo sad bezbrižni za narednih 50 godina.

  22. 6. 2017,   11:50
  • Baš sam to htjela komentirati, ali ti si već sve rekao.

   22. 6. 2017,   11:52
  • eto sad domoljubni adeze prominija table u ZDRAVLJA i odma bolje,narastaa dug na 8mldr...

   22. 6. 2017,   12:38
  • A namjestaj?Skijanje?"Program plus"?

   22. 6. 2017,   13:36
  • oh maxime dušo,kakve veze ima adeze s potpuno nepotrebnom odlukom Varge. Osim što je bila nepotrebna bila je i financijski promašaj kao i potpuna jezična pogreška. Dok narod tako usko i politički obojeno gleda na probleme koje nam stvaraju političari(bez obzira koje opcije) samo ćemo dalje kliziti u siromaštvo i disfunkcionalno društvo. No nekima poput tebe to očito ne predstavlja problem jer kao i tvojim istomišljenicima s druge ideološke strane krivca je najlakše pronaći u ustašama/partizanima ili adezeu/esdepeu...

   22. 6. 2017,   13:55
  • Bit je ovdje da Varga sad pametuje što bi se trebalo napraviti a nije to napravio dok je bio ministar 4 godine.

   22. 6. 2017,   14:17
  • Zar nije Varga otpisao dugove bolnicama koje su krenule ponovno od nule....koliki si ti dugovi danas ? Taj isti Varga je uveo ezdravstvo odnosno više ne moramo po recepte za kroničnu terapiju svakih par tjedana kod svog liječnika, ne moramo se šetati po bolnicama da bi se naručili za pregled itd. Taj isti Varga je srezao liste čekanja za 50%, sjetimo se listi za magnetsku rezonancu od par godina.....danas su one nekoliko mjeseci u prosjeku. Taj isti Varga je pokrenuo program pet plus koji su Nakić i ekipa ismijavali da bi danas došli do toga da Kujundžić ponovno govori o programu koji bi ubrzao proces od postavljanja dijagnoze do početka liječenja. Istina bilo je i grešaka, mogao je i više napraviti no realno ovo sve iza Varge je očaj....od osnivanja bolničkih OHBP koja su uglavnom ruglo do produljenja lista čekanja, ponovno bolničko grcanje u dugovima i sada natezanje oko nekoliko milijuna kn. A što je još gore od svega......sve će biti sve gore kako vrijeme odmiče

   23. 6. 2017,   04:16
  • Nitko nikada nije otpisao dugove bolnicama odakle ti to??? E zdravstvo je rezultat sustavnog procesa uvođenja elektronskog sustava u RH započetog prije 10-ak godina zvanog e građani,prvo je uvedena e matica,e mirovinsko a moguće,nisam siguran i za mandata Varge e zdravstvo,ali to nije odvojen projekt i zasluga Varge,već proces elektronizacije cijele države za koju opet kao ni Varga za e zdravstvo ne trebamo zahvaljivati našim političarima već novcu EU i njihovm natjerivanju da uvedemo taj sustav. Naravno oni to ne rade da bi olakšali život nama nego da bi imali lakšu kontrolu nad nama i brže poslovanje u RH. Glede listi čekanja ne znam o kakvom smanjivanju pričaš,pred par mjeseci supruga mi je na CT naručena za godinu i pol dana,tako da. Istina,moguće da je i to skraćenje,no postiglo se na način da se opet odobrilo obavljanje pretraga recimo MR-a u privatnika,a koje njima naknadno plaća HZZO. Dakle,umjesto novih uređaja bolnicima omogućeno je enormno bogaćenje privatnih praksa. U 4 godine,svatko napravi nešto dobro,možda i greškom,ali nešto ispadne dobro,no sustav nitko nije uradio boljim,a bolji sustav bi značio da postoji brza i jednostavna procedura s jasnim pravilima tko,kada i za koliko vremena može odobriti novi lijek. Mi taj sustav nemamo,a 4 godine su i više nego dovoljne za bilo što pokrenuti,Varga u svom mandatu to nije uradio i nema pravo sada ikoga prozivati.

   24. 6. 2017,   11:38
 • MOZGU . ..bio si ministar i MOGAO si bar to riješit ..BAREM TO ..!! Sad ste svi generali nakon bitke .Da je dite bilo kojega iz Sabora donili bi zakon brže nego za Agrokor ..zato kuco....sidi ..jedan ....

  22. 6. 2017,   12:01
 • Kaze onaj koji je listu lijekova umanjio-pa je dosao Nakic koji je sve jos gore napravio.. ajde dosta vas je vise vas sdepeovaca i vaseg mudrovanja-- da ste bili bolji gradjani bi vas ostavili na vlasti... Svi ste vi isti tak da nema potrebe pljuvat po jednima dok sebe posipate pepelom...

  22. 6. 2017,   11:57
 • Imao si priliku, zašto nisi....Licemjeru pridruži se Sauchi i podržite Plenkija.....

  22. 6. 2017,   11:54
 • Ne Varga, birokraciju treba ukinuti. I to općenito u svakom segmentu države. Birokracija je temeljna i najveća prepreka u svakom vidu društvenog života i rada u Hrvatskoj, birokracija je ta koja koči gospodarstvo već desetljećima. Birokracija služi isključivo da bi se uhljebili raznorazni članovi rodbine, politički podobni itd. Izmišljaju se bespotrebne i potpuno suvišne službe, radna mjesta, poslovi i procedure, koji koče sve oko sebe, samo zato da bi se rodbina uhljebila nekako. Tipično "ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena", kako ono bijaše u Alan Fordu. A ti si također tome dao svoj obol, štovani Varga, ne glumi sada generala poslije bitke i ne mlati gloginje tuđim *ujcem.

  22. 6. 2017,   12:08
 • Naši ministri po običaju znaju kako bi trebalo. Kad istekne njihov mandat. Gdje je gospodin bio u vrijeme mandata, tada nije bilo procedure i liste za lijekove? Ah da, nabavljao namještaj iz Danske?

  22. 6. 2017,   12:43
 • a da se radi o vasoj dici ljekovi bi se stvorili u najkracem mogucem roku

  22. 6. 2017,   11:50
 • Ovakve osobe su mi najdraže. 2 godine bti ministar zdravstva i ne mrdnuti k....m po tome pitanju , a sada pokupio svu pamet svijeta.

  22. 6. 2017,   13:19
 • Ne razumijeem zašto toliko ružnih komentara, pa gospodin je puno toga ispravno utvrdio! No pak se pitam, zašto naši stručnjaci, neovisno o nazoru ili partiji, trebaju TOLIKO vremena da otkriju toplu vodu??

  23. 6. 2017,   07:47
 • SDP treba imenovati novu osobu koja će se baviti zdravstvom. (Sabor, mediji) Gospodin Varga, bliski prijatelj bivšeg premijera Milanovića, imao je svoju priliku i ne treba nas više gnjaviti.

  22. 6. 2017,   16:51