Obavijesti

News

Komentari 116

'Hvala svima. Hrvatska je opet pokazala da ima jedno srce...'

'Hvala svima. Hrvatska je opet  pokazala da ima jedno srce...'
1

Marin Rončević kaže da će im u ponedjeljak navečer liječnici iz Philadelphije poslati točan plan tretmana, odnosno što bi Mila trebala u Americi primati te završni račun. Možda već u utorak odlete za SAD

VIDEO

Mila je, ne biste vjerovali, danas izvrsno. Igramo se tu u bolnici, a supruga Sanja rješava vize za Ameriku – javio nam je tata Marin Rončević koji je uz svoju kći na riječkom KBC-u.  Obitelj se nada da bi već u utorak mogli poletjeti za Philadelphiju gdje Milu čeka liječenje akutne leukemije.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Nama su liječnici tu sve pružili i mi smo im beskrajno zahvalni, to su vrhunski stručnjaci koji su uz nas non-stop. Iako je trebala danas primiti posljednji lijek za leukemiju, odnosno kemoterapiju, ipak smo odlučili pričekati ponedjeljak. Ona je jako dobro trenutno – kaže nam Marin.

Svi joj žele pomoći: Ugostitelji, frizeri, nogometaši, studenti...
Svi joj žele pomoći: Ugostitelji, frizeri, nogometaši, studenti...

Naime, u ponedjeljak, u 21 sat, po našem vremenu, liječnici iz dječje bolnice u Philadelphiji će poslati točan plan tretmana, odnosno što bi Mila trebala u Americi primati te završni račun.  Tad će liječnici i roditelji odlučiti lete li odmah za Philadelphiju, ili će djevojčica primiti ovdje posljednji lijek, klofarabin, koji su već nabavili i pričekati narednih 30 dana.

'Sve ćemo znati u ponedjeljak oko 22 sata'

- Mi želimo Milu u što boljem stanju prevesti u Ameriku kako bi tamo dobila sve što treba, odnosno eksperimentalnu terapiju. Zbog toga smo prolongirali posljednji lijek, kako bi do ponedjeljka znali putujemo li ili ne. Taj lijek je strašno jak za dječji organizam i ne znamo kako će ona na njega reagirati. Sve ćemo znati u ponedjeljak oko 22 sata, ali dotad želimo biti spremni, jer možda stvarno poletimo u utorak. Uz pomoć svih institucija koje su se uključile, mislim da bi to bilo moguće – komentirao nam je tata Rončević.

Dodao je kako su i on i supruga, te cijela obitelj u potpunom šoku, da je Hrvatska ponovno pokazala da ima jedno srce. 

' Ova priča prerasla je i Milu, ova priča prerasla je sve'

- Nemam dovoljno riječi zahvale za sve dobre ljude. Sad se vidi da smo svi isti, kad je ovakva situacija u pitanju. Od Luke Modrića, do predsjednice, sve do onih koji su zadnji novac odvojili za moje dijete. Ova priča prerasla je i Milu, ova priča prerasla je sve.. - zaključio je otac. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:23

Obitelj i dalje zovu dobri ljudi i pomažu, a osim sportaša i političara, uključila se i dijaspora. Primaju uplate i pozive iz Srbije, Bosne, Crne Gore... Iz Philadelphije su dobili  i ponudu za smještaj.

Poznati se uključili u akciju za spas male Mile: 'Pomozite i vi'
Poznati se uključili u akciju za spas male Mile: 'Pomozite i vi'

Za Milu je do petka navečer skupljeno: 

Na tatinom računu – 8,217.830,61 kn
Na računu Zaklade Nora Šitum – 222.700,00 kn
Crowfunding – 16.657 $
Hipoteka kuće i prodane imovine- 185.000 €
Sve skupa – 1.498,205, 85 $

Podignuta je i web stranica lifeformila.com koju uređuju uža obitelj i bliski prijatelji i koja će izvještavati o prikupljenim sredstvima.

Ukoliko i vi želite pomoći, novac možete uplatiti na račun: HR3641330063110002644 u Banci Kovanica Varaždin na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno - “darovanje za zdravstvene potrebe - liječenje Mile Rončević”.

Za plaćanja iz inozemstva BIC/SWIFT je SKOVHR22.    

U humanitarnu akciju se uključila i Zaklada Nora Šitum. Milini roditelji zamolili su Norinu mamu Đanu Atanasovsku da prijavi i organizira humanitarnu akciju kako bi sve bilo po zakonu.

Žiro račun humanitarne akcije - PBZ:
Zaklada Nora Šitum
HR2423400091511004008
SWIFT: PBZGHR2X

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)