Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Treći put u tri mjeseca uništen je spomenik fra Karlu Ćulumu

U ožujku netko je izgrebao tekst na spomen ploči, nakon čega su mještani postavili novu ploču. Prije nekoliko dana nova ploča je oblijepljena plakatima, a jutros je u potpunosti razbijena

Spomenik franjevačkom svećeniku fra Karlu Ćulumu, župniku u Zavojanima pored Vrgorca kojega su 1943. ubile ustaše, jutros je devastiran po treći put u zadnja tri mjeseca, a nepoznati počinitelj izvadio je mramornu ploču iz ležišta spomenika, koja je potom pala na tlo i razbila se.

Policijski inspektori Policijske postaje Vrgorac nalaze se na terenu i u tijeku je policijska istraga.

ivo U ZAGREBU Nestala bista Ive Lole Ribara: Vandali obezglavili spomenik

Spomenik fra Karlu Ćulumu, koji se nalazi ispred Crkve Male gospe u Zavojanima, po treći put je devastiran u zadnja tri mjeseca.

U ožujku ove godine oštrim predmetom netko je izgrebao tekst na spomen ploči, nakon čega su mještani izradili i postavili novu spomen ploču s istim natpisom. Prije nekoliko dana nova tek postavljena ploča osvanula je oblijepljena plakatima, a jutros je u potpunosti razbijena.

NA ĆIRILICI 'Ovo je Srbija': Vandali groblje u Osijeku ispisali porukama

Na spomen ploči postavljenoj 1961. godine pisalo je kako su župnika zvjerski ubile ustaše 25. svibnja 1943. godine. Do nedavno nikome nije smetao, niti je bilo ikakve devastacije istog.

Komentari (18)
  • I kada se tvrdi da su usr(t)aše samo obične seronje , njihovi obožavatelji se ljute a to je istina , evo im dokaza , to radi neki usraša , junak nad junacima, koji se skriva po noći i pravi sama sranja .Usraša jedan obični domaći.

    17. 6. 2018,   16:28
  • Kome bi mogao smetati spomenik, baš si mislim.

    17. 6. 2018,   16:33
  • Jos se bavimo i rusimo spomenike od 1943g. o jadne li drzave pa kako mozemo ici naprijed.

    17. 6. 2018,   16:26