Obavijesti

News

Komentari 4

Trgovački sud primio prijedlog za pokretanje stečaja u 3. maju

Trgovački sud primio prijedlog za pokretanje stečaja u 3. maju
1

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u četvrtak da će Financijska agencija (Fina) po službenoj dužnosti predati zahtjev za pokretanje stečajnog postupka u brodogradilištu 3. maj

VIDEO

Na Trgovačkom sudu u Rijeci u petak je zaprimljen prijedlog Financijske agencije (Fina) za pokretanje stečaja u Brodogradilištu 3. maju, a predmet je dodijeljen stečajnoj sutkinji Ljiljani Ugrin, doznaje se od predsjednice suda Ike Mohorović.

Stečajna sutkinja u ponedjeljak će otvoriti prethodni stečajni postupak, a u roku od 60 dana od podnošenja prijedloga za otvaranje stečaja bit će zakazano ročište za raspravu o pretpostavkama za otvaranje stečaja.

Fina je nakon 120 dana neprekidne blokade računa 3.maja bila dužna zatražiti otvaranje stečaja. Trećemajci su s vjerovnicima pokušavali odblokirati račun 3. maja barem na jedan dan, ali im to nije uspjelo, pa je prošlog vikenda, do nedjelje 23. prosinca, ispunjen uvjet o neprekidnoj blokadi od 120 dana.

Ministar Horvat: Možda se već danas pokrene stečaj u 3. maju
Ministar Horvat: Možda se već danas pokrene stečaj u 3. maju

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je u četvrtak da će Financijska agencija (Fina) po službenoj dužnosti predati zahtjev za pokretanje stečajnog postupka u brodogradilištu 3. maj te da je Ministarstvo poslalo pozivna pisma na pet relevantnih adresa u potrazi za strateškim investitorom Uljanik grupe.

Horvat je kazao da uvjeti za pokretanje stečaja u Uljanik grupi ne postoje, ali da su oni nastupili u 3. maju, da teče rok od osam dana i u tih osam dana Fina će sigurno odreagirati.

Iz Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja uoči otvaranja stečaja isticali su da im pokretanje stečaja u brodogradilištu. u kojem je još oko 1.200 radnika, nije prihvatljivo te da za 3. maj treba iznaći zasebno i održivo rješenje. Smatraju da 3. maj nije kriv za nastalu situaciju, nego da je u probleme zapao zbog više od 523 milijuna pozajmica danih Uljaniku.

Uljanik je prošli tjedan raskinuo strateško partnerstvo s Kermas energijom Danka Končara te odlučio ponovno pokrenuti proces traženja i slanja poziva investitorima spremnima uložiti u restrukturiranje. Ministar je pozvao zainteresirane ulagače na iskazivanje interesa za strateško partnerstvo i dokapitalizaciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca