Obavijesti

News

Komentari 50

Tri dana prije napada Salah je rekao da ne poznaje napadače

Tri dana prije napada Salah je rekao da ne poznaje napadače
1

Abdeslamu su bile pokazane fotografije braće Bakraoui, ali i Najima Laachraouija. On je kazao da ih ne poznaje, a istražitelji više na tome nisu inzistirali

VIDEO

Tri dana prije napada u Bruxellesu, belgijska policija pokazala je fotografije bombaša samoubojica Salahu Abdeslamu, uhićenog zbog upletenosti u napade u Parizu, no on je tvrdio da ih ne poznaje i svoju ulogu je prikazao nebitnom, prenose u petak francuski mediji. 

Dnevni list Le Monde poziva se na zapisnik dvosatnog ispitivanja Abdeslama obavljen 19. ožujka. Navodi da su istražitelji bili fokusirani na napade 13. studenoga u Parizu, u kojima je poginulo 130 ljudi, a ne na buduće planove islamista.

Po pisanju lista, Abdeslamu su bile pokazane fotografije braće Bakraoui, a on je kazao da ih ne poznaje. Istražitelji više na tome nisu inzistirali, piše dnevnik.

Braća Bakraoui sudionici su terorističkih napada u Bruxellesu u kojima je u utorak najmanje 31 osoba ubijena. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Francuska televizijska postaja BFM TV prenijela je da je Abdeslamu bila pokazana i fotografija Najima Laachraouija, drugog bombaša samoubojice koji se raznio u bruxellskoj zračnoj luci u utorak. Abdeslam je također zanijekao da ga poznaje. 

Pred istražiteljima je Abdeslam nastojao svoju ulogu prikazati kao nebitnu i odgovornost je prenio na svog starijeg brata Brahima, izvijestili su Le Monde i BFMTV.

Tvrdio je da je bio samo vozač, da je "unajmio automobile i rezervirao hotele" na zahtjev svoga brata koji se raznio u kafeu Comptoir Voltaire. Brat mu je također predao pojas s eksplozivom kojim se trebao raznijeti, ali je odustao u posljednji trenutak.

Osoba odgovorna za cijelu organizaciju napada u Parizu je  Abdelhamid Abaaoud, rekao je istrazi.

Ključni osumnjičenik za atentate u Parizu Salah Abdeslam odbio je razgovarati o napadima u Bruxellesu i pozvao se na svoje pravo na šutnju, objavile su ranije savezne belgijske vlasti. 

Državno odvjetništvo objavilo je priopćenje za medije u kojem kaže da je Abdeslama prvi put moglo ispitati tek u subotu ujutro jer je bio ranjen pri uhićenju u petak poslije podne. Istražitelji su ga ispitivali o ključnim točkama napada počinjenih u Parizu 13. studenoga u kojima je ubijeno 130 osoba. Abdeslam je bio u Parizu u noći napada i prvi je osumnjičeni sudionik koji je uhvaćen živ. Abdeslam je u subotu nekoliko sati odgovarao istražiteljima, a zatim je rekao da bi želio iskoristiti svoje pravo na šutnju

Istražitelji su ga ispitivali odmah nakon napada u Bruxellesu u utorak no on je odbio govoriti. Neki kritičari tvrde da je Belgija trebala prisiliti Abdeslama da upozori vlasti da Belgiji prijete napadi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina