Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tri junice odvukle pozornost gazdi, četvrta bježala danima

None Foto: Glas Slavonije

Curke, bježmo! Iz staje Ive Kovačevića pobjegle su sve četiri krave. Poprilično se namučio kako bi ih vratio kući, a najupornija je okolo lutala čak četiri dana

Junice iz Budrovaca kraj Đakova, inače poslušne i mirne, odlučile su se na avanturu života. Željele su i one “pokupiti” malo slave poput najpoznatija njemačke krave Yvonne koja je vlasniku pobjegla prije nekoliko mjeseci, a u bavarskim šumama traži je cijela država. Čak je raspisana i nagrada od 10.000 eura onome tko je uspije uhvatiti.

Iz staje Ive Kovačevića pobjegle su sve četiri krave, koje su nešto starije od godinu dana, javlja Glas Slavonije. Poprilično se namučio kako bi ih vratio kući, a najupornija je lutala čak četiri dana. Iako ih je vlasnik redovito hranio i pojio, na dan bijega kao da su svi “vrazi ušli u njih”.

- Prvo su tri junice iskoristile moju nepažnju, preskočile ogradu i dale petama vjetra. Potrčale su prema obližnjoj šumi. Prešle su jako prometnu cestu za Đakovo, pa prugu za Osijek i uronile u vodeno jezerce. Trčale su kao jeleni, tamo, vamo - govori Ivo.

Čim je primijetio da ih nema, pozvao je susjede i sina te krenuo u potjeru za ljubimicama.

- Kad su nas vidjele, bježale su kao lude u kukuruz. Nismo ih nikako mogli sustići. Pozvao sam i veterinara da dođe s puškom za omamljivanje - nastavlja nervozno Ivo. Veterinar je jednu junicu uspio pogoditi. Kad ju je dovukao kući, shvatio je da se četvrta krava, dok je naganjao ostale tri, iskrala iz štale. Nasreću, brzo se vratila, a sa sobom je povela i jednu “pobjegulju”. Avantura ih je iscrpila pa su navalile na vodu i hranu koju im je gazda pripremio. Najupornija i najneposlušnija, posljednja junica, nije pokleknula pred praznim želucem. Svoj san odlučila je do kraja ostvariti prema uzoru na Yvonne.

- Nije je bilo četiri dana. Od nedjelje ujutro do srijede navečer. Mislio sam da je zauvijek nestala, a onda me nazvao susjed i rekao kako je došla do njegove farme. Kad sam otišao po nju, bio sam šokiran. U nekoliko dana izgubila je sigurno 50 kilograma i sigurno prošla sedam kilometara - rekao je Ivo. Dodaje i kako se svi mještani sad šale na njegov račun. Govore mu da su krave nemirne i bježe jer u štali nema bika. I gazda Ivo, a i četiri “rumenke”, vratili su se svakidašnjici. Krave su sad u malo sigurnijoj štali i imaju više hrane kako bi se ponovo dobro ugojile.

Komentari (6)
  • krave su po cijeli dan zatvorene u štalama, normalno da im se to ne sviđa i žele prošetati. One su 24 sata na malom ograničenom prostoru,muze ih se pa nekada zakolje.

    25. 8. 2011,   09:54
  • Ni krave više nisu ono, što su nekad bile! O iempora, o mores!

    25. 8. 2011,   10:43
  • hahaha koji smijeh! :)))

    25. 8. 2011,   14:30