Obavijesti

News

Komentari 6

Tri junice odvukle pozornost gazdi, četvrta bježala danima

Tri junice odvukle pozornost gazdi, četvrta bježala danima
1

Curke, bježmo! Iz staje Ive Kovačevića pobjegle su sve četiri krave. Poprilično se namučio kako bi ih vratio kući, a najupornija je okolo lutala čak četiri dana

VIDEO

Junice iz Budrovaca kraj Đakova, inače poslušne i mirne, odlučile su se na avanturu života. Željele su i one “pokupiti” malo slave poput najpoznatija njemačke krave Yvonne koja je vlasniku pobjegla prije nekoliko mjeseci, a u bavarskim šumama traži je cijela država. Čak je raspisana i nagrada od 10.000 eura onome tko je uspije uhvatiti.

Iz staje Ive Kovačevića pobjegle su sve četiri krave, koje su nešto starije od godinu dana, javlja Glas Slavonije. Poprilično se namučio kako bi ih vratio kući, a najupornija je lutala čak četiri dana. Iako ih je vlasnik redovito hranio i pojio, na dan bijega kao da su svi “vrazi ušli u njih”.

- Prvo su tri junice iskoristile moju nepažnju, preskočile ogradu i dale petama vjetra. Potrčale su prema obližnjoj šumi. Prešle su jako prometnu cestu za Đakovo, pa prugu za Osijek i uronile u vodeno jezerce. Trčale su kao jeleni, tamo, vamo - govori Ivo.

Čim je primijetio da ih nema, pozvao je susjede i sina te krenuo u potjeru za ljubimicama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad su nas vidjele, bježale su kao lude u kukuruz. Nismo ih nikako mogli sustići. Pozvao sam i veterinara da dođe s puškom za omamljivanje - nastavlja nervozno Ivo. Veterinar je jednu junicu uspio pogoditi. Kad ju je dovukao kući, shvatio je da se četvrta krava, dok je naganjao ostale tri, iskrala iz štale. Nasreću, brzo se vratila, a sa sobom je povela i jednu “pobjegulju”. Avantura ih je iscrpila pa su navalile na vodu i hranu koju im je gazda pripremio. Najupornija i najneposlušnija, posljednja junica, nije pokleknula pred praznim želucem. Svoj san odlučila je do kraja ostvariti prema uzoru na Yvonne.

- Nije je bilo četiri dana. Od nedjelje ujutro do srijede navečer. Mislio sam da je zauvijek nestala, a onda me nazvao susjed i rekao kako je došla do njegove farme. Kad sam otišao po nju, bio sam šokiran. U nekoliko dana izgubila je sigurno 50 kilograma i sigurno prošla sedam kilometara - rekao je Ivo. Dodaje i kako se svi mještani sad šale na njegov račun. Govore mu da su krave nemirne i bježe jer u štali nema bika. I gazda Ivo, a i četiri “rumenke”, vratili su se svakidašnjici. Krave su sad u malo sigurnijoj štali i imaju više hrane kako bi se ponovo dobro ugojile.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje