Obavijesti

News

Komentari 31

Trojac osumnjičen za pucnjavu u Vukomercu ostaje u pritvoru

Trojac osumnjičen za pucnjavu u Vukomercu ostaje u pritvoru
11

Braću V. O. i K. O. te R. Z. (44) sumnjiče za pucanje iz vatrenog oružja ispred škole u Vukomercu. Određen im je jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi utjecali na svjedoke i ponovili djelo

VIDEO

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je trojicu hrvatskih državljana 27-godišnjaka, 29-godišnjaka i 44-godišnjaka koje sumnjiče za pucnjavu ispred O. Š. Vukomerec u Zagrebu. Nakon ispitivanja zatražili su da se svoj trojici odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:18

Sudac istrage njihov je zahtjev prihvatio pa će sva trojica na mjesec dana u Remetinec. Istražni zatvor može im se produljivati dok god postoje razlozi zbog kojih je određen.

Kalinić nasrnuo na muškarca, Hitna pomoć je odvezla ženu
Kalinić nasrnuo na muškarca, Hitna pomoć je odvezla  ženu

Motiv obračuna, navodi odvjetništvo, su neriješeni financijski odnosi između osumnjičenika. Upravo zbog toga su dvojica braće K. O. i V. O., sumnja odvjetništvo, u srijedu 12. rujna oko 19 sati ispred kuće obitelji R. Z. (44) u Porečkoj ulici u Zagrebu. Policija je izvijestila da su do kuće došli Porsche Cayenneom, a potom ispalili nekoliko hitaca iz pištolja prema terasi kuće R. Z. na kojoj je bilo pet ljudi. R. Z. je odgovorio, sumnja odvjetništvo, ispalivši dva rafala vatrom iz automatskog oružja. Oštetio je ukupno sedam automobila, jednu kuću te lakše ozlijedio muškarca koji je sjedio na terasi kafića.

U Državno odvjetništvo stigao trojac osumnjičen za pucnjavu
U Državno odvjetništvo stigao trojac osumnjičen za pucnjavu

Priopćenje Odo Zagreb prenosimo u cijelosti.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je trojicu hrvatskih državljana (1989., 1992. i 1974.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protiv opće sigurnosti dovođenjem u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavka 1. Kaznenog zakona i kazneno djelo protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavka 1. Kaznenog zakona. (15. 9. 2018.)
Osnovano se sumnja da su prvoosumnjičenik i drugoosumnjičenik 12. rujna 2018. oko 19,00 sati u Zagrebu, zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa s obitelji trećeosumnjičenika, došli ispred kuće oštećenika sa za sada neutvrđenim oružjem kalibra devet milimetara, iako su znali da je nabavljanje i držanje takvog oružja građanima zabranjeno. Osnovano sumnja da su, svjesni da takvim oružjem mogu ugroziti tjelesni integritet ukućana i oštetiti imovinu, ispalili nekoliko hitaca prema terasi obiteljske kuće u kojoj je bilo više ukućana.

Trećeosumnjičenik je nakon toga, osnovano se sumnja, prema dvojici osumnjičenika ispalio dvije rafalne serije streljiva iz automatske puške, iako je znao da je nabavljanje i držanje takvog oružja građanima zabranjeno te pristajući ugroziti tjelesni integritet dvojice osumnjičenika i građana u prolazu, kao i tuđe imovine. Pucnjevima iz automatskog oružja trećeosumnjičenik je oštetio ukupno sedam automobila, jednu obiteljsku kuću u susjedstvu, a jedan je građanin u prolazu zadobio tjelesnu ozljedu.
Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog da se protiv sve trojice osumnjičenika odredi istražni zatvor temeljem članka 123. stavka 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku (zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela). Sudac istrage prihvatio je prijedlog i protiv trojice osumnjičenika odredio istražni zatvor kako je i predloženo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.