Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Troši 100.000 kuna građana za kampanju Grabar Kitarović'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 3

Gordan Maras rekao je kako se troši novac za najavu kandidature i da Bandić i predsjednica to rade kako bi mogla reći da je otvorila Pantovčak građanima

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras kritizirao je u ponedjeljak odluku da se nakon redovite sjednice održi i izvanredna sjednica zagrebačke Gradske skupštine na kojoj će se potvrditi sporazum između Zagreba i Hrvatske o nekretninama kompleksa Predsjedničkih dvora, ustvrdivši kako zagrebački gradonačelnik Milan Bandić troši 100.000 kuna građana za potrebe predsjedničke kampanje Kolinde Grabar-Kitarović.

Kako predsjednica Republike nije ispunila obećanje dano na početku mandata da će se preseliti s Pantovčaka u neki prigodniji prostor na Gornjem gradu, sada za potrebe predizborne kampanje Bandić preko noći s predsjednicom dogovara sporazum o korištenju dijela Pantovčaka, izjavio je Maras uoči početka sjednice Gradske skupštine.

- Nevjerojatno je da se danas baca više od 100.000 kuna proračunskog novca jer se saziva izvanredna sjednica - dodao je Maras koji smatra da se ta točka mogla odraditi na redovitoj sjednici u srpnju.

Zagreb: Gordan Maras održao sjednicu prije početka sjednice Gradske skupštine | Autor: Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Proračunski novac građana Zagreba troši se kako bi se organizirala najava kandidature, odnosno kampanja Grabar-Kitarović, ustvrdio je Maras dodavši kako Bandić i predsjednica zajednički pokušavaju to napraviti kako bi mogla reći da je otvorila Pantovčak građanima.

Gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić osvrnuo se na prijedlog Kluba SDP-a i Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez da se Bandić očituje o namjeri zbrinjavanja socijalno ugroženih građana u stambeno-poslovnom objektu u Novom Petruševcu.

Tražimo od gradonačelnika da se napravi tehnološki park na Petruševcu, izjavio je  Mišić uoči sjednice podsjetivši kako je prije 15 godina Grad tamo otkupio dvije nekretnine upravo u tu svrhu. "Radi se isključivo o poslovnom prostoru koji nije primjeren za stambeno zbrinjavanje nikoga", naglasio je.

- Sada gradonačelnik želi oduzeti građanima ono što nikada nisu ni dobili, a to je tehnološki park i tamo naseliti 29 obitelji - rekao je Mišić istaknuvši kako socijalno ugrožene obitelji treba zbrinuti, ali na primjeren način.

Pozvao je stoga oporbene  ali i vladajuće gradske zastupnike da podrže prijedlog SDP-a, pritom odbacivši kritike gradonačelnika da su protiv Roma, zbrinjavanja socijalno ugroženih obitelji ili protiv multikulturalnog i multietničkog Zagreba.

Komentari (5)
  • Čitajući komentare , dakle, Maras je kriv , nije važno 1ooooo .

    11. 6. 2019,   13:33
  • Drug maras zašto ti ne bi malo volontirao ovako samo si trošak uzimas plaću a ne radiš ništa korisno

    10. 6. 2019,   16:44
  • Marasu jel si se najeo ludih gliva pa pricas samo tebi poznate nebuloze

    10. 6. 2019,   14:43