Obavijesti

News

Komentari 34

Trudimo se da svako dijete ima jednake uvjete za školovanje

Trudimo se da svako dijete ima jednake uvjete za  školovanje
1

VIDEO

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta u tehničkoj Vladi Predrag Šustar u ponedjeljak je u povodu početka nove školske godine učenicima poručio da je vrijeme učenja najljepše razdoblje u životu svakog čovjeka, istaknuvši pritom da Ministarstvo nastoji za svako dijete stvoriti jednake preduvjete za školovanje i razvoj. 

Ministar obrazovanja Predrag Šustar otvara školsku godinu u Zadru

Posted by 24sata on Sunday, September 4, 2016

- Poseban pozdrav želim uputiti učenicima prvih razreda, a svima ostalima želim poručiti kako je vrijeme učenja najljepše razdoblje u životu svakog čovjeka. Iako znam da vam se ne čini tako, i iz osobnog iskustva te kao nastavnik i roditelj, vjerujte to je najljepše i najbezbrižnije razdoblje u životu svakog čovjeka. Mi u Ministarstvu trudimo se i činimo sve da stvorimo jednake preduvjete da svako dijete ima normalne uvjete za svoje školovanje i razvoj, poručio je učenicima OŠ Petra Preradovića u Zadru ministar Šustar, te u šali dodao: "Evo, i nebo plače kad počinje škola!"

Pohvalio je ravnateljicu škole Stanku Pera-Martinac koja je od ove školske godine za 522 učenika organizirala nastavu u jednoj smjeni, što će, kako je istaknuo, pridonijeti kvaliteti nastave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na novinarski upit o tome imaju li sva djeca kojima je to potrebno osiguranog asistenta u nastavi, Šustar je kazao kako je ove godine iz europskih fondova osigurano više od 75 milijuna kuna za asistente u nastavi za 2500 djece.

- Mislim da nijedno dijete ove godine nije ostalo bez svog asistenta. Pokaže li se potreba da ih treba još, i Ministarstvo će se svoje strane izdvojiti sredstva koja nedostaju", dodao je ministar.

Osnovna škola Petra Preradovića jedina je zadarska osnovna škola na Poluotoku. Ove godine ima 20 učenika manje nego lani, što je posljedica trenda iseljavanja iz središta grada, a u prvi razred, u tri razredna odjela, upisan je 51 učenik.

U sklopu dvodnevnog boravka Zadarskoj županiji, ministar Šustar danas će posjetiti i osnovnu školu u Velom Ižu, u koju je ove godine upisan samo jedan učenik. Video-vezom škola će se povezati s matičnom školom Zadarski otoci u Zadru te s OŠ Klinča Sela, koju će otvoriti predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

Na području Zadarske županije u školske klupe ove je godine sjelo 13.660 osnovnoškolaca, 29 manje nego lani. U srednje škole upisano je 7175 učenika, 120 manje nego 2015. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer