Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trudna supruga ostala s troje djece: Poginuli su joj muž i brat

None Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL 3

Dvojica šogora Aleksandar Oršoš (24) i Valentino Oršoš (17) poginuli su u stravičnoj prometnoj nesreći na cesti između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca, dok su jurili u posjet Aleksandrovoj sestri u Kuršancu

Svi stanovnici romskog naselja Piškorovec u međimurskoj općini Mala Subotica potreseni su i u velikom šoku nakon što su u utorak oko 16 sati poginula dva mladića iz naselja.  

Dvojica šogora Aleksandar Oršoš (24) i Valentino Oršoš (17) poginuli su u stravičnoj prometnoj nesreći na cesti između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca, dok su jurili u posjet Aleksandrovoj sestri u Kuršancu. Aleksandar je starim ford Mondeom zelene boje križevačkih registracija, pretjecao nepoznati osobni automobil, bez položenog vozačkog ispita, te je nakon pretjecanja izgubio nadzor nad volanom i vozilom prešao na suprotnu prometnu traku i udario u auto varaždinskih registracija koji je vozio 41-godišnjak.

Nakon udara, oba vozila su  odbačena izvan kolnika a ford Mondeo se prevrnuo. Na žalost Aleksandar i Valentino su na mjestu nesreće preminuli.

Gornji KurÅ¡anec: Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći KOBNO PRETICANJE KRAJ ČAKOVCA Tinejdžer i mladić poginuli su u prometnoj: Auto je smrskan...

- Aleksandar je moj zet. Oženio je kćer Valentinu. Imaju troje male djece između godinu i pol i 4 godine, a  Valentina je ponovno trudna. Svi smo u šoku. Aleksandar radi na Krku i došao je na nekoliko dana doma. Uzeo je auto mog supruga Zvjezdana i otišao je posjetiti svoju sestru sa sinom Valentinom. Jako smo potreseni. Suprug je otišao u bolnicu rješavati papirologiju. Aleksandar je hranio obitelj. Kako će sada moja trudna kćer s djecom? Ostala sam i bez sina Valentina. Sasvim sam shrvana - rekla je tužna punica i majka Irma Oršoš.

Aleksandar je živio sa suprugom i djecom u kućici u Piškorovcu, nedaleko od supruginih roditelja. Ni Aleksandar, ni Valentino koji živi s roditeljima i braćom, nisu imali položeni vozački ispit.

STRAVIČAN UTORAK: UBILA IH - BRZINA Pet života ugašeno u šest sati! Najmlađima je bilo 16 godina...

- Oboje su se upisali u autoškolu, ali ni jedan nije išao na predavanja - kaže Irma Oršoš. Valentino je završio osnovnu školu, kažu mještani Piškorovca, ali nije nigdje radio. Bio je sretan kada bi šogor došao na koji dan s posla jer su tada običavali malo izaći i popiti.

Majka Irma, a ni mještani nisu znali reći da li su i sada nešto popili, ali pretpostavljaju da jesu. Očevici koji su ih presreli na cesti, kažu da su jurili velikom brzinom, a neiskustvo i brzina utjecali su na ovu tragediju koja je zavila u crno dvije obitelji, ali i cijelo naselje od gotovo tisuću stanovnika.

Vozač automobila varaždinskih registracija je završio u čakovečkoj bolnici, a za sada još nisu okvalificirane ozljede koje je zadobio iako ne bi trebalo biti riječ o teškim tjelesnim ozljedama. Dvojica tragično preminulih mladića bit će pokopani na mjesnom groblju Držimurec Strelec nakon sudske obdukcije koja će, između ostalog, pokazati jesu li poginuli bili pod utjecajem alkohola. Za vrijeme očevida je cesta je bila zatvorena za sav promet gotovo tri sata. Aleksandar i Valentino prvi su poginuli ove godine na prometnicama Međimurske županije.