Obavijesti

News

Trudna supruga ostala s troje djece: Poginuli su joj muž i brat

Trudna supruga ostala s troje djece: Poginuli su joj muž i brat
3

Dvojica šogora Aleksandar Oršoš (24) i Valentino Oršoš (17) poginuli su u stravičnoj prometnoj nesreći na cesti između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca, dok su jurili u posjet Aleksandrovoj sestri u Kuršancu

VIDEO

Svi stanovnici romskog naselja Piškorovec u međimurskoj općini Mala Subotica potreseni su i u velikom šoku nakon što su u utorak oko 16 sati poginula dva mladića iz naselja.  

Dvojica šogora Aleksandar Oršoš (24) i Valentino Oršoš (17) poginuli su u stravičnoj prometnoj nesreći na cesti između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca, dok su jurili u posjet Aleksandrovoj sestri u Kuršancu. Aleksandar je starim ford Mondeom zelene boje križevačkih registracija, pretjecao nepoznati osobni automobil, bez položenog vozačkog ispita, te je nakon pretjecanja izgubio nadzor nad volanom i vozilom prešao na suprotnu prometnu traku i udario u auto varaždinskih registracija koji je vozio 41-godišnjak.

Nakon udara, oba vozila su  odbačena izvan kolnika a ford Mondeo se prevrnuo. Na žalost Aleksandar i Valentino su na mjestu nesreće preminuli.

Tinejdžer i mladić poginuli su u prometnoj: Auto je smrskan...
Tinejdžer i mladić poginuli su u prometnoj: Auto je smrskan...

- Aleksandar je moj zet. Oženio je kćer Valentinu. Imaju troje male djece između godinu i pol i 4 godine, a  Valentina je ponovno trudna. Svi smo u šoku. Aleksandar radi na Krku i došao je na nekoliko dana doma. Uzeo je auto mog supruga Zvjezdana i otišao je posjetiti svoju sestru sa sinom Valentinom. Jako smo potreseni. Suprug je otišao u bolnicu rješavati papirologiju. Aleksandar je hranio obitelj. Kako će sada moja trudna kćer s djecom? Ostala sam i bez sina Valentina. Sasvim sam shrvana - rekla je tužna punica i majka Irma Oršoš.

Aleksandar je živio sa suprugom i djecom u kućici u Piškorovcu, nedaleko od supruginih roditelja. Ni Aleksandar, ni Valentino koji živi s roditeljima i braćom, nisu imali položeni vozački ispit.

Pet života ugašeno u šest sati! Najmlađima je bilo 16 godina...
Pet života ugašeno u šest sati!  Najmlađima je bilo 16 godina...

- Oboje su se upisali u autoškolu, ali ni jedan nije išao na predavanja - kaže Irma Oršoš. Valentino je završio osnovnu školu, kažu mještani Piškorovca, ali nije nigdje radio. Bio je sretan kada bi šogor došao na koji dan s posla jer su tada običavali malo izaći i popiti.

Majka Irma, a ni mještani nisu znali reći da li su i sada nešto popili, ali pretpostavljaju da jesu. Očevici koji su ih presreli na cesti, kažu da su jurili velikom brzinom, a neiskustvo i brzina utjecali su na ovu tragediju koja je zavila u crno dvije obitelji, ali i cijelo naselje od gotovo tisuću stanovnika.

Vozač automobila varaždinskih registracija je završio u čakovečkoj bolnici, a za sada još nisu okvalificirane ozljede koje je zadobio iako ne bi trebalo biti riječ o teškim tjelesnim ozljedama. Dvojica tragično preminulih mladića bit će pokopani na mjesnom groblju Držimurec Strelec nakon sudske obdukcije koja će, između ostalog, pokazati jesu li poginuli bili pod utjecajem alkohola. Za vrijeme očevida je cesta je bila zatvorena za sav promet gotovo tri sata. Aleksandar i Valentino prvi su poginuli ove godine na prometnicama Međimurske županije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a