Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trudnica spašena s Plješevice zbog hladnoće izgubila dijete

None Foto: MUP 7

Radi se o ženi iz Sirije koje je uz ostalih 14 migranata spasila granična policija sa planine kod Korenice. Nažalost, niske temperature, pothlađenost i teški napori bili su kobni za dijete trudnice.

Zbog pothlađenosti i općeg lošeg stanja uslijed umora, jedna od trudnica spašenih u utorak s Plješevice izgubila je dijete, potvrdili su nam s Odjela ginekologije u Općoj bolnici Gospić.

Radi se o ženi iz Sirije koje je uz ostalih 14 migranata spasila granična policija sa planine kod Korenice. 

NEKI SU I KOLABIRALI Šestero djece skoro se smrzlo na Plješevici: Završili na hitnoj

Podsjetimo, šestero mališana, pet žena i četiri muškarca krenuli su iz BiH pješice preko planine u Hrvatsku, a na planini su ih zatekli teški vremenski uvjeti. Na mjestima je snijeg bio dubok i pola metra, a temperature su bile ispod nule.

Njih su spasili granični policajci iz Korenice koji su ih na svojim rukama iznijeli do vozila Hitne pomoći. Zbog vrlo niskih temperatura, jake bure i snježnih nanosa nekoliko djece pretrpjelo je ozebline, a neka su djeca i kolabirala.

Foto: PU ličko-senjska

- Nosio sam u rukama djevojčicu od godinu i pol, toliko pothlađenz da se samo stisla u mom naručju i, čim se malo ugrijala, zaspala je suznih očiju - rekao nam je Marin Posavac koji je sudjelovao u spašavanju.

Nažalost, niske temperature, pothlađenost i teški napori bili su kobni za dijete trudnice.

Komentari (47)
  • Gdje su sada oni zapjenjeni tekstovi kako je HR policija “brutalna, tuce, uzima mobitele, mlati bez razloga...”, hm? Skrivene kamere i slicno? Namontirane plitke ideje gdje su sad? Zima im je pa za razliku od policije koja migrantima spasava zivote sjede na toplom? Ok, na proljece druga spika ide..bravo plavci, ljudi ste👍, tako se to radi kad je ZAISTA lose a ne kad se glumi svasta! Cestitke👏

    17. 1. 2019,   21:39
  • Pljuju nezahvalnici našu policiju na svakom koraku, a vidi koje su to ljudine. Da se kojim slučajem naša trudnica našla granici u njihovim državama pa pokušala ilegalno iz Irana u Pakistan bilo bi joj ili metak u čelo ili vješanje

    17. 1. 2019,   22:15
  • Tragedija jest,ali po takvoj zimi i snijegu riskirati svoj zivot i zivot djeteta!? Na kraju ce jos optuziti policiju koja ih je spasavala da su krivi.. Ne znam koja je to sila bila tako na divlje i po takvom nevremenu prelaziti granicu, gdje su sad te silne humanitarne udruge koje samo laprdaju,i zasto misle da ako i prijedu granicu da ce ih pustiti dalje!?- tako onda mozemo svi..pobacati dokumente i kroz sume i brda kud koji..

    17. 1. 2019,   22:18