Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trump bi premještao ilegalne migrante u 'gradove utočišta'

None Foto: KEVIN LAMARQUE

The Washington Post je prvi prenio u četvrtak da Bijela kuća razmatra prebacivanje imigranata iz zatočeničkih centara u gradove utočišta koji su uporišta Demokratske stranke

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u petak kako razmatra slanje ilegalnih imigranata u, demokratska uporišta, takozvane gradove utočišta, a pritom je kritizirao demokrate koji su se protivili pokušaju izgradnje zida na granici s Meksikom i drugim pokušajima obeshrabrivanja imigranata.

- Zbog činjenice da demokrati ne žele promijeniti naš jako opasni imigracijski zakon uistinu ozbiljno razmatramo, kao što je preneseno, smještanje ilegalnih imigranata isključivo u gradove utočišta - napisao je Trump na Twitteru.

Gradovi utočišta su jedina područja koja odbijaju surađivati sa saveznim vlastima i pritvoriti ilegalne imigrante kako bi bili deportirani.

Ta područja tvrde da nije njihova dužnost pomagati u provođenju saveznih imigracijskih zakona te da bi u suprotnom mogli ometati rad policije unutar zajednice.

The Washington Post je prvi prenio u četvrtak da Bijela kuća razmatra prebacivanje imigranata iz zatočeničkih centara u gradove utočišta koji su uporišta Demokratske stranke.

Samo u ožujku su 103.492 ilegalna imigranta uhićena na južnoj granici SAD-a ili deportirana. Mnogi od njih su iz Salvadora, Hondurasa i Gvatemala te traže azil u SAD-u kako bi pobjegli od siromaštva.

Komentari (6)
  • Svi stanovnici USA su ilegalci osim autohtonih "Indijanaca" i Trumpova obitelj se je uselila u krajem 19 stoljeća u USA. Englezi i Španjolci su napravili GENOCID ubivši 99% domorodaca koje su pogrdno nazvali Indijanci, daklem današnje bijele amerikance prati avet zločina koje su napravili njihovi preci prema domorocima kao i dovođenjem crnih robova, proklestvo genocida će stići USA i ona će se iznutra urušiti i propasti, sva razbojinička carstva su na taj način propala.

    13. 4. 2019,   11:05
  • Velika pogreska isto smo mi napravili sa romima pa sad rade sranja u Medimurju

    13. 4. 2019,   13:28
  • Ma ilegalce samo natrag van preko granice.

    13. 4. 2019,   09:29