Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trump bi volio ući u utrku za Bijelu kuću s Oprah Winfrey

CNN je objavio vijest da 63-godišnja Oprah Winfrey vrlo aktivno razmišlja o uključivanju u predsjedničku utrku, navodeći kao izvor dvoje bliskih prijatelja popularne voditeljice

Američki predsjednik Donald Trump bi se vrlo rado sučelio s Oprom Winfrey u predsjedničkoj utrci 2020. godine, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik Bijele kuće, nakon što je na društvenim mrežama dobila snažnu podršku kao potencijalne predsjednička kandidatkinja, a zaslužila ju je angažiranim govorom na svečanoj dodjeli Zlatnih globusa.

Golden Globes 2018 DAMA NA ČELU AMERIKE? Oprah želi biti predsjednica: 'Ona o utrci ozbiljno razmišlja'

"Veselimo se svakom izazovu, bilo da je u pitanju Oprah Winfrey ili bilo tko drugi", rekao je Hogan Gidley novinarima koji su bili u zrakoplovu Air Force One prateći predsjednika Trumpa na putu za Nashville.

CNN je objavio vijest da 63-godišnja Oprah Winfrey vrlo aktivno razmišlja o uključivanju u predsjedničku utrku, navodeći kao izvor dvoje bliskih prijatelja popularne voditeljice, glumice, producentice i vlasnice OWN kablovskog kanala.

Winfrey je u svojim ranijim istupima izjavljivala kako se ne misli kandidirati za predsjednicu, ali Los Angeles Times je citirao izjavu njezinog dugogodišnjeg poslovnog i životnog partnera Steadmana Grahama prema kojoj bi ona "to posve sigurno učinila".

U samo 24 sata nakon njezina devetominutnog govora tijekom kojeg je dvaput prekidana ovacijama na društvenim mrežama se pojavilo više od 220.000 poruka u kojima se spominju riječi "Oprah" i "predsjednik". 

Oprah Winfrey već je dugo povezana s političarima iz kruga američkih demokrata. Sudjelovala je u predsjedničkoj kampanji Baracka Obame 2008. godine, a 2016. je podržala Hillary Clinton.

Njezine snažne veze i popularnost među Amerikancima čine je snažnim kandidatom, a njoj bi bilo mnogo lakše nego nekim drugim kandidatima sakupiti novčana sredstva za predsjedničku kampanju, koju bi, bez problema mogla financirati i osobnim sredstvima. Naime, magazin Forbes je njezino osobno bogatstvo procijenio na 3 milijarde dolare, što je pola milijarde manje od aktualnog predsjednika koji je u predsjedničkoj utrci potrošio ukupno 343 milijuna dolara, od čega je 47,5 milijuna dolara bilo iz osobnih izvora.

Komentari (56)
  • Ajmo sad svi... Oprah, Kanye West, The Rock... Stvarno će jednog dana i Micky Mouse biti američki predsjednik. Donald (Duck) već je.

    9. 1. 2018,   08:55
  • Prošli izbori su im bili cirkus. Ovo bi bio još i veći. Mogli bi se kandidirati i Charlie Sheen, Dany de Vitto i Pamela Anderson da doživljaj bude potpun.

    9. 1. 2018,   08:41
  • Trump je istrebljivac 21.st...nema mu ravnoga ..britak i ostar na jeziku sa barbarima i divljacima!!

    9. 1. 2018,   09:02