Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trump će organizirati summit G7 u svom golf ljetovalištu

None Foto: Stefani Reynolds/DPA/PIXSELL

Privremeni predstojnik ureda američkog predsjednika Mick Mulvaney kazao je da Trump neće profitirati od toga te je branio njegovu odluku

Američki predsjednik Donald Trump organizirat će sastanak na vrhu skupine G7 u vlastitom golf ljetovalištu, Trump National Dolar blizu Miamija, rekao je dužnosnik Bijele kuće u četvrtak.

Privremeni predstojnik ureda američkog predsjednika Mick Mulvaney kazao je da Trump neće profitirati od toga te je branio njegovu odluku, koja je donesena uslijed kongresnih istraga o transparentnosti trošenja sredstava i mogućem sukobu interesa.

Mulvaney je rekao novinarima da će sastanak na vrhu biti održan u Doralu, od 10. do 12. lipnja 2020. te da je administracija izabrala navedenu lokaciju, nakon što su razmotrili 12 drugih lokacija u različitim saveznim državama.

"Doral je daleko najbolji objekt za ovaj sastanak", poručio je.

"Gotovo kao da su izgradili ovaj objekt da ugosti taj događaj", dodao je.

Mulvaney tvrdi da će Bijela kuća korištenjem Trumpova posjeda uštedjeti milijune dolara.

Američki je predsjednik rekao da on ne upravlja svojom privatnom kompanijom, već njegovi sinovi.

 

Komentari (1)
  • Naravno da nece profitirat. To je Amerika gdje je sve transparentno i zn se u sto se potrosi svaki dollar, pogotovo ako je Trump u pitanju ona ce bit extra provjeravanje.Plus nije to kao kod nas da natovare pun avion i idu na izlet u daleku drzavu i ne polazu nikome racune ni troskove. To se ne moze dogodit tako nesto u uredenoj drzavi kao Amerika.

    18. 10. 2019,   07:40