Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trump dao rok do 15. veljače i zaprijetio izvanrednim stanjem

None Foto: LEAH MILLIS

Podsjetimo, američka vlada je u blokadi 34 dana jer Trump inzistira na izgradnji zida s Meksikom. Trump je u petak najavio sporazum kojim će financirati vladu do 15. veljače

Američki predsjednik Donald Trump najavio je u petak sporazum kojim će financirati vladu do 15. veljače. Podsjetimo, američka vlada je u blokadi 34 dana jer Trump inzistira na izgradnji zida s Meksikom. 

Trump je dao rok republikancima i demokratima do 15. veljače da se dogovore, ako mu je odbore novac za izgradnju zida Trump je rekao da će 'iskoristit će sve mogućnosti koje ima' i najvjerojatnije proglasiti izvanredno stanje.

Dugogodišnji Trumpov saveznik Roger Stone uhićen zbog laganja Kongresu, kaže da je lažno optužen

Roger Stone, dugogodišnji savjetnik Donalda Trumpa, uhićen je i optužen u petak za laganje Kongresu o objavi ukradenih emailova Demokratske stranke tijekom izborne kampanje 2016., dok on tvrdi da je lažno optužen.

Nakon što je pušten na slobodu uz jamčevinu od 250.000 dolara taj 66-godišnjak je rekao da će se izjasniti nevinim na optužbe koje je nazvao "političkim".

Stone je optužen da je lagao o svojim odnosima s WikiLeaksom, organizacijom koja je objavila hakirane poruke nepovoljne za Hillary Clinton.

Komentirajući okolnosti uhićenja svog savjetnika, koje je CNN snimio prije zore, američki predsjednik je reagirao tweetom i ponovo upozorio da se radi o "lovu na vještice", te je dodao da "s krijumčarima ljudima bolje postupaju".

Politički strateg i savjetnik iz sjene republikanskih čelnika, Stone je posljednji bliski Trumpov suradnik koji je uključen u istrage specijalnog tužitelja Roberta Muellera o tome je li Trumpova kampanja bila u dosluhu s Rusijom kako bi pomogla u pobjedi na izborima.

Ston je optužen za lažna svjedočenje, utjecaj na svjedoka i opstrukciju službene procedure.

"Izjasnit ću se nedužnim na te optužbe. Mislim da se radi o političkim progonima", rekao je.

"Nakon dvogodišnje inkvizicije današnje optužnice ni na koji se način ne odnose na dosluh s Rusijom, koordinaciju s WikiLeaksom ili bilo koje drugo nezakonito djelo u vezi s kampanjom 2016.", rekao je novinarima nakon izlaska iz suda.i 

Dio okupljenih je skandirao "Uhitite ga" ("Lock him up"), prema sloganu "Lock her up" Trumpovih simpatizera tijekom kampanje 2016. o njegovoj protivnici Hillary Clinton.

Roger Stone je ponovio da neće svjedočiti protiv predsjednika.

"Ja sam jedan od njegovih najdugovječnijih prijatelja. Gorljivi sam predsjednikov pobornik. Mislim da radi odličan posao", dodao je.

Ta optužba nema nikakve veze s predsjednikom ni s Bijelom kućom, reagirala je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

"Najveći lov na vještice u povijesti naše zemlje! NIJE BILO DOSLUHA!" napisao je na Twitteru Donald Trump. 

 

Komentari (22)
  • zar nije rekao da će ga meksikanci platiti =)))

    25. 1. 2019,   21:48
  • Eh, da su američki domoroci barem nekada davno znali što ih čeka, pa da su sagradili zid...

    25. 1. 2019,   22:29
  • Nadam se da će uspjeti napraviti zid, puno sam uložii u tvornicu ljestava..

    25. 1. 2019,   22:01