Obavijesti

News

Komentari 15

Trump i Merkel podržavaju pregovore SAD i EU o trgovini

Trump i Merkel podržavaju pregovore SAD i EU o trgovini
1

Seibert je, ne navodeći detalje, rekla da je dvoje čelnika također razgovaralo i o Ukrajini, zapadnom Balkanu i trgovini. Sanders je izjavila i da traže "obnovljene napore za rješavanje sukoba u istočnoj Ukrajini"

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump telefonski je u ponedjeljak razgovarao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a dvoje čelnika "snažno podupiru tekuće rasprave između Washingtona i Bruxellesa kako bi se uklonile zapreke dubljoj trgovinskoj vezi", objavila je Bijela kuća u priopćenju.

Trump i Merkel također su razgovarali o drugim pitanjima, uključujući Siriju i Ukrajinu, navodi se u priopćenju.

Dijele zabrinutost zbog razvoja događaja u Siriji

Njemačka kancelarka Angela Merkel i američki predsjednik Donald Trump izrazili su zabrinutost zbog razvoja događaja u Siriji, osobito humanitarne situacije u pokrajini Idlib, izjavili su u ponedjeljak njihovi uredi nakon što su dvoje čelnika telefonski razgovarali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Oba su čelnika pozvala na međunarodnu akciju kako bi spriječili humanitarnu krizu u pokrajini Idlib - izjavila je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

- Rusija je pozvana da moderira kod sirijske vlade i spriječi daljnju eskalaciju - izjavila je glasnogovornica kancelarke Merkel, Steffen Seibert.

Seibert je, ne navodeći detalje, rekla da je dvoje čelnika također razgovaralo i o Ukrajini, zapadnom Balkanu i trgovini. Sanders je izjavila i da traže "obnovljene napore za rješavanje sukoba u istočnoj Ukrajini".

Merkel je zabrinutost zbog situacije u sjevernoj sirijskoj pokrajini Idlib izrazila i tijekom sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom prije nešto više od tjedan dana.

Idlib je sklonište za civilno stanovništvo i pobunjenike iz drugih dijelova Sirije, kao i za snažne islamističke snage. Pokrajina je na stalnom udaru zračnih napada i topništva ovaj mjesec, što je možda uvod u veliki napad vladinih snaga.

Turska podupire neke pobunjeničke skupine u toj pokrajini i pokušava spriječiti mogući napad snaga sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, kojega podupire Moskva.

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu izjavio je u petak kako bi bilo pogubno tražiti vojno rješenje u regiji. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora