Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trump: 'Melania se oporavlja dobro i pozitivnog je duha...'

None Foto: Yuri Gripas/DPA/PIXSELL

U priopćenju Bijele kuće stoji i da se Melania raduje "potpunom oporavku kako bi mogla nastaviti s programom usredotočenim na pomaganje djeci, koji je započela prošli tjedan"...

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je kazao da se njegova supruga Melania Trump dobro oporavlja nakon jučerašnjega operativnog zahvata na bubregu i da je pozitivnog duha. 

Trump je suprugu posjetio u vojnoj bolnici Walter Reed u Marylandu u predgrađu Washingtona gdje se oporavlja nakon jučerašnje operacije. 

"Operacija je uspješno obavljena, Melania je pozitivnog duha. Hvala svima koji joj upućuju dobre želje", tvitao je Trump prije odlaska helikopterom iz Bijele kuće u posjet supruzi. 

U kratkome priopćenju iz Bijele kuće stoji da će američka prva dama u bolnici na oporavku ostati cijeli tjedan. Operacija je planirana i dogovorena puno ranije. 

"Jutros je prva dama Melania Trump bila na embolizaciji dobroćudnog tumora bubrega. Operativni zahvat protekao je uspješno i bez komplikacija", izvijestila je u ponedjeljak njezina glasnogovornica.

FILE PHOTO: U.S. first lady Melania Trump hosts a listening session with students at the White House in Washington ZAHVAT JE BIO USPJEŠAN U istoj bolnici bio je i Tuđman: Melaniji Trump operirali bubreg

U priopćenju Bijele kuće stoji i da se Melania raduje "potpunom oporavku kako bi mogla nastaviti s programom usredotočenim na pomaganje djeci, koji je započela prošli tjedan".

Arterijska embolizacija je zahvat koji se provodi kada nije moguće odstraniti bubreg ili njegov dio, a potrebno je smanjiti veličinu tumora. Takav je zahvat uglavnom potreban ako bolesnik ima smetnje koje su nastale kao posljedica veličine tumora.

Zahvat se provodi tako da se u arteriju koja dovodi krv u zahvaćeni bubreg uštrcava posebna spužvasta tvar koja na kraju zatvori krvnu žilu i time onemogući dotok krvi u zahvaćeni bubreg. Bez dotoka kisika i hranjivih tvari, tumor odumire.
 

Komentari (3)
  • Dobroćudni oporavak!

    15. 5. 2018,   15:24
  • Uvijek se za čudim kad su bogati bolesni. Mislim da je bolest rezervirana za siromašne.

    15. 5. 2018,   11:36
  • a dal je imala zdravstveno osiguranje?

    17. 5. 2018,   14:15