Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trump o sporazumu s Iranom: 'Oni nisu spremni, nismo ni mi'

None Foto: Joshua Roberts/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Trumpova administracija je raskinula nuklearni sporazum prošle godine i navela da se Iran ne pridržava uvjeta, bez obzira na apel UN-a koji je istaknuo da Iran niti jednu odredbu nije prekršio

Američki predsjednik Donald Trump rekao je kako vjeruje da je još uvijek "prerano da razmišljamo" o sporazumu s Iranom, nakon što se japanski ministar Shinzo Abe sastao s Ayatollahom Ali Khameneijem u Teheranu u četvrtak. 

Trump je u svom tvitu napisao da cijeni njihov sastanak, no da i dalje misli da još nije vrijeme za sporazum, javlja RT

- Oni nisu spremni, a nismo ni mi - napisao je. 

Ranije je iranski predsjednik Hasan Rohani rekao kako Iran nikada neće inicirati rat, no da će odgovoriti na bilo čiju agresiju protiv njega. Istaknuo je kako je Teheran i dalje predan nuklearnom sporazumu iz 2015.

- On je bitan za sigurnost regije i svijeta - rekao je Rouhani. 

Podsjetimo, Trumpova administracija je raskinula sporazum prošle godine i navela da se Iran ne pridržava uvjeta, bez obzira na apel UN-a koji je istaknuo da Iran niti jednu odredbu nije prekršio. 

Komentari (17)
  • To je samo bla bla za javnost....privatno trguju i zarađuju milione....banda političarska

    13. 6. 2019,   22:04
  • Očigledan primjer imbecilnosti. Profesor na faksu nam je detaljno opisivao i objašnjavao totalnu i neizliječivu imbecilnost na njegovom primjeru. Čak postoji velika opasnost od slušanja ili predugog gledanja (duže od 4 sec) dotičnog od opasne zaraze imbecilnosti.

    13. 6. 2019,   21:53
  • A ko ga napravi , ovako žuta i još postade predsjednik i to ne neke banana države❌❌❌

    13. 6. 2019,   23:54