Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trump optužuje Obamu: Želi da što više imigranata glasuje

None Foto: MIKE SEGAR

Donald Trump je optužio administraciju Baracka Obame da ubrzava proces naturalizacije stranaca kako bi oni u studenom raspolagali pravom glasa

Republikanski kandidat za američke predsjedničke izbore Donald Trump je u petak optužio administraciju Baracka Obame da ubrzava proces naturalizacije stranaca kako bi oni u studenom raspolagali pravom glasa, čime podrazumijeva da će to biti u korist njegove demokratske protivnice Hillary Clinton.

Republikanski kandidat se u New Yorku sastao s pet članova sindikata policajaca zaduženih za kontrolu granice, posebice južnu granicu s Meksikom. Taj sindikat, National Border Patrol Council, koji ima 18.000 djelatnika, podržava Donalda Trumpa na izborima u studenom.

Jedan od predstavnika sindikata Art Del Cueto je objasnio kandidatu da ostaju neriješeni predmeti uhićenih tajnih imigranata sa sudskim dosjeima, jer su imigracijske službe prezaposlene regularizacijom predmeta stranaca.

"Zašto ?", pitao se Donald Trump. "Kako bi mogli glasati prije izbora", odgovorio je Art Del Cueto.""To je užasno", rekao je republikanac novinarima koji su bili pozvani pratiti nekoliko minuta tog sastanka. "Oni puštaju ljude u zemlju kako bi došli glasati".

Čini se da je Donald Trump pomiješao dva pitanja: uhićenje tajnih imigranta i jako dugu proceduru naturalizacije legalnih imigranata. Nije moguće dobiti američko državljanstvo, pa tim ni pravo glasa odmah nakon ilegalnog ulaska na teritorij.

Policijski sindikat nije objasnio Del Cuetove izjave.

Trump često navodi pritužbe sindikata u promicanju svog plana borbe protiv ilegalne imigracije i posebice izgradnju zida na granici s Meksikom. Kao i brojni republikanci, on sumnjiči Demokratsku stranku da podržava plan masovne legalizacije milijuna osoba bez dokumenata, uglavnom Meksikanca, kako bi  iskoristiili njihove buduće glasove na izborima.

Komentari (7)
  • Zašto u našim medijima ne piše da je u Njujorku na Manhattanu postavljena Putinov slika-plakat 9x6 m, da prijenosom mainstreaim medija iz Sirije upravlja elita i moćnici, da je novi tajnik UN-a član Bildenberg grupe i Sorosove organizacije Prijatelji Europe, da je predsjednik Filipina poslao Obamu u pakao a EU u čistilište, da je Stephen Hawking priznao da je cijepljenje prijetnja čovječanstvu, da su pčele u SAD proglašene ugroženom vrstom,, da Hrvati imaju najniži kvocijent inteligencije u EU .......i onda vi služinčadi vladajućih držite nama čitateljima moralne prodike da smo nepristojni u komentarima . A je li ? Mislim da tim pitanjem samo istražujete koliko ste uspjeli posvaditi vlastiti narod jer vi poltrončići igrate na psihologiju mase . Nemojte misliti da ste uspjeli cijeli narod zaluditi i da ovdje više ne žive ljudi koji VIDE . SRAMITE SE !!!!

    8. 10. 2016,   06:31
  • Mlati, mlati, nećeš još dugo. A kažu da su naše kampanje prljave, svašta !

    8. 10. 2016,   12:47
  • Dan Američkih izbora ću slaviti kao rođendan!!! Pa dokle više!?!?!? Svaki dan u našim medijima čitam: Clintonica izjavila ovo ili ono, Trump izjavio ovo ili ono. Naši mediji nisu ni približno ovako pozorno pratili nijedne izbore u Hrvatskoj. Halooooo!!!! Ovo je Hrvatska a ne Amerika! I Trump i Clinton se bore isključivo za svoje osobne interese a ne za narod. I Clinton i Trump su očigledni kriminalci, ima li razlike između dva kriminalca. Nema! Čemu ovo silovanje Hrvatskog medijskog prostora?

    8. 10. 2016,   01:05