Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trump oštro: Spreman sam uništiti tursku ekonomiju

None Foto: Stefani Reynolds/DPA/PIXSELL

Trump je rekao da će povisiti carine na turski čelik na 50 posto i odmah zaustaviti pregovore o trgovinskom sporazumu u vrijednosti od 100 milijardi dolara

Američki predsjednik Donald Trump je u ponedjeljak optužio Tursku da operacijom u Siriji ugrožava civile i prijeti miru i sigurnosti te je najavio nadolazeće sankcije protiv turskih dužnosnika i gospodarstva.

- Turske akcije ubrzavaju humanitarnu krizu i postavljaju uvjete za potencijalne ratne zločine. Spreman sam brzo uništiti tursku ekonomiju ako turski vođe nastave sa svojim opasnim i razornim planom - rekao je Trump. 

Turkish army vehicles cross into Syria for a joint U.S.-Turkey patrol, near the Turkish town of Akcakale ERDOGAN OBJAVIO Napad na Kurde: Turska počela vojnu akciju na sjeveru Sirije!

Osim izvršnog naloga kojim se sankcioniraju sadašnji i bivši dužnosnici uključeni u 'destabilizirajuće akcije na sjeveroistoku Sirije', Trump je rekao da će povisiti carine na turski čelik na 50 posto i odmah zaustaviti pregovore o trgovinskom sporazumu u vrijednosti od 100 milijardi dolara, piše RT.

Komentari (6)
  • Pazi molim te kaže Trump da Turci ugrožavaju civile.To Amerikanci nebi nikad uradili,ne!?

    15. 10. 2019,   08:04
  • trumpu bas i ne vjerujem jer nije neranjiv, turci mu mogu zalediti ona dva tornja u istanbulu. isil je kao i talibani nusproizvod "izvoza demokracije" na usa-nacin, irak su rasturili na bazi laznih optuzbi i proizveli isil, u siriji potpalili prosvjede a onda isli spasavati jadan narod od assadova terora a skupa sa turcima potajno spasavajuci isil. na primjeru saveznistva sa kurdima pokazali koliko im saveznistvo uopce znaci. rusi i izraelci ce dobiti bolove u trbuhu zabavljajuci se na racun amera.

    15. 10. 2019,   13:11
  • Sve u dogovoru bescutnom sa Turskom. A Rusi prodaju raketne sisteme Turskoj i zabavljaju se. A ljudi ginu.

    15. 10. 2019,   07:22