Obavijesti

News

Komentari 11

Trump prijeti porezom od 20% na automobile uvezene iz EU

Trump prijeti porezom od 20%  na automobile uvezene iz EU
1

Trump je već puno puta spominjao mogućnost uvođenja poreza u svrhu zaštite američke automobilske industrije, a te bi se carine odnosile posebice na Njemačku

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump u petak je zaprijetio uvođenjem carine od 20 posto na uvoz automobila iz Europske unije u Sjedinjene Države pošto su u Europi stupile na snagu carine na više desetaka američkih proizvoda.

Trump: Ako Kina ne promijeni politiku, SAD će uvesti carine
Trump: Ako Kina ne promijeni politiku, SAD će uvesti carine

"Ako uskoro ne budu ukinute carine koje su dugo na snazi za Sjedinjene Države, njezina poduzeća i radnike, odredit ćemo poreze od 20 posto na sve automobile koji će biti uvezeni u Sjedinjene Države", napisao je na društvenoj mreži Twitter američki predsjednik i dodao "Proizvedite ih ovdje".

Trump je već puno puta spominjao mogućnost uvođenja poreza u svrhu zaštite američke automobilske industrije, a te bi se carine odnosile posebice na Njemačku.

Trump redovito ističe da žali gledajući previše 'mercedesa' na ulicama New Yorka i nedovoljno američkih automobila na europskim ulicama.

Novi porezi koje je odredio Bruxelles, koji su službeno na snazi od petka, odgovor su Europljana na poreze od 25 posto na čelik i 10 posto na aluminij koje Sjedinjene Države uvele većini zemalja svijeta, među kojima su i njihovi saveznici. 

Trump za odgodu donošenja zakona o imigraciji

Američki predsjednik Donald Trump zatražio je u petak od republikanskih predstavnika u Kongresu da donošenje sveobuhvatnog zakona o imigraciji odgode  sve do iza izbora u studenome, u nadi da će u Kongresu tada biti još više zastupnika iz republikanskih redova.

Ivanka Trump od oca traži da ne razdvaja imigrantske obitelji
Ivanka Trump od oca traži da ne razdvaja imigrantske obitelji

Trump, koji je izložen valu kritika zbog politike razdvajanja djece od obitelji ilegalnih imigranata na američko-kineskoj granici, pokušava raspravu o imigraciji prebaciti u Kongres.

Usprkos tome što republikanci kontroliraju Zastupnički dom i Senat, zbog vrlo tanke većine od 51-49 u potonjem, za većinu zakona potrebna je i potpora demokrata.

"Izaberite više republikanaca u studenome i izglasat ćemo najbolji, najpošteniji i najsveobuhvatniji zakon o imigraciji u svijetu", poručio je Trump na Twitteru.

Demokrate je optužio da samo igraju svoje igre i da nemaju namjeru išta učiniti za rješavanje više desetljeća starog problema ilegalne imigracije.

Trump ipak popušta: Obitelji migranata više neće razdvajati
Trump ipak popušta: Obitelji migranata više neće razdvajati

Prije dva dana je Trump potpisao izvršnu uredbu kojom se obitelji imigranata koje ilegalno prijeđu južnu granicu Sjedinjenih Država neće više razdvajati.

Uredbom se obiteljima s djecom daje prednost pri rješavanju zahtjeva za useljenje u SAD, ali ta uredba neće dokinuti nultu stopu tolerancije prema ilegalnoj imigraciji, objasnio je dužnosnik Trumpove administracije.

Ured UN-a za ljudska prava pozvao je američku administraciju da "izmijeni" svoju politiku prema migrantima i pronađe druge oblike prihvata djece koja nikada ne bi trebala biti u pritvoru, čak niti sa svojim roditeljima.

UN-ov fond za djecu (UNICEF) je podsjetio da neprihvatljiva praksa zatočenja djeca nije ekskluzivitet SAD-a i da ima oko 100 zemalja koje u svrhu kontrole migracije zadržavaju djecu u pritvoru.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa