Obavijesti

News

Komentari 13

Trump prijeti: Zatvara granicu s Meksikom već idući tjedan?

Viši dužnosnik ministarstva domovinske sigurnosti rekao je da ta agencija razmješta svoje osoblje iz mjesta gdje ulaze migranti na mjesta između službenih prijelaza i ureda za zaprimanje migranata

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump zaprijetio je u petak da će zatvoriti granicu s Meksikom sljedeći tjedan, ili samo velike dijelove granice, ukoliko Meksiko "odmah ne zaustavi nezakonite migracije koje dolaze u SAD" iz regije.

Trump je prethodno opetovano ponavljao da će zatvoriti granicu s Meksikom, no ovoga puta to bi se moglo i dogoditi s obzirom na to da američka vlada ima problema s navalom migranata iz zemalja Središnje Amerike.

Viši dužnosnik ministarstva domovinske sigurnosti rekao je da ta agencija razmješta svoje osoblje iz mjesta gdje ulaze migranti na mjesta između službenih prijelaza i ureda za zaprimanje migranata.

"Ako trebamo zatvoriti ulaze kako bi riješili navalu ljudi koji dolaze, to ćemo i učiniti", rekao je dužnosnik novinarima, ali je htio ostati anoniman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Trenutno smo blizu potpunog zatvaranja bilo kojeg ulaza", dodao je.

Trump je izjavio svoje najnovije prijetnje u seriji objava na Twitteru uslijed reportaža da veliki broj migranata prijeti graničnim dužnosnicima u El Pasu, u saveznoj državi Texas.

"KONGRES MORA PROMIJENITI NAŠ SLABI ZAKON O MIGRACIJAMA SADA, i Meksiko mora zaustaviti nezakonite migracije od ulaska u SAD kroz njihov teritorij, i našu južnu granicu", rekao je Trump.

"Meksiko se dugi niz godina bogatio na račun SAD-a, što je daleko više od troškova granice. Ukoliko Meksiko odmah ne zaustavi SVE nezakonite migracije koje dolaze u SAD kroz južnu granicu, ja ću tu granicu ZATVORITI, ili velike dijelove te granice, sljedeći tjedan", stoji u Trumpovoj objavi.

Migranti koji nezakonito prelaze američku granicu uzrokovali su napetosti između SAD-a i Meksika otkako je Trump započeo svoju predsjedničku kampanju prije gotovo četiri godine. Trump tvrdolinijaški upozorava Meksiko na nezakonite migracije te kaže kako oni šalju silovatelje i narkomane u SAD.

Meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je u četvrtak da je suzbijanje nezakonitih migracija pitanje koje se prvenstveno odnosi na SAD i zemlje Središnje Amerike.

Američki dužnosnici kažu kako su suočeni s migracijskom krizom uzduž južne granice zbog navale migranata, od kojih su mnogi žene i djeca te obitelji, a koji bježe od siromaštva u Središnjoj Americi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.