Obavijesti

News

Komentari 13

Trump razgledao prototipove graničnog zida s Meksikom

Trump razgledao prototipove graničnog zida s Meksikom
3

Postojeće zapreke "zaustavljaju 90, 95 posto" imigranata koji žele ući u SAD iz Meksika a "kad instaliramo pravi zid zaustavit ćemo 99 posto njih, možda i više", rekao je Trump

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump razgledao je u utorak u San Diegu osam prototipa zida koji želi podići duž granice s Meksikom kako bi zaustavio ilegalnu imigraciju, jedno od glavnih obećanja u kampanji a i najkontroverznijih, posebice u Kaliforniji.

U tom demokratskom uporištu njegov je dolazak izazvao nekoliko mirnih skupova sa stotinjak njegovih pristaša s jedne strane i približno 200 protivnika većinom španjolskog jezičnog podrijetla s druge strane.

Republikanski predsjednik stigao je na prostrani očišćen i zaštićen teren u Otay Mesu gdje je poredano osam modela nešto viših od devet metara i isto toliko širokih, od betona ili čelika, u podnožju zelenih meksičkih brda.

"Uspostavili su zakon i red u San Diegu kad su podigli zid", izjavio je Trump.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Postojeće zapreke "zaustavljaju 90, 95 posto" imigranata koji žele ući u SAD iz Meksika a "kad instaliramo pravi zid zaustavit ćemo 99 posto njih, možda i više", dodao je on.

Otkad je Trump postao predsjednik, radi se o prvom njegovom posjetu Kaliforniji, najnapučenijoj državi federacije i izravnom protivniku njegovoj politici oko brojnih tema, posebice imigracije.

Guverner Jerry Brown proglasio je Kaliforniju, gdje je najveći dio stanovništva španjolskog jezičnog podrijetla, državom sigurnom za brojne ilegalne useljenike a kalifornijski tužitelj Xavier Becerra uložio je u nekoliko navrata žalbu Trumpovoj administraciji koja je uzvratila sudskim putem prošli tjedan.

Guverner je prethodnog dana uputio otvoreno pismo Trumpu podsjećajući da je Kalifornija šesto gospodarstvo u svijetu, bogatstvo stvoreno zahvaljujući prihvaćanju "imigranata".

Usprkos Trumpovu simboličnom posjetu, ništa ne ukazuje da će najavljeni "veličanstveni" zid ikada proviriti iz zemlje.

Više od godinu dana nakon njegova dolaska na vlast, Kongres nije odobrio nijedan dolar za izgradnju koja bi mogla stajati do 20 milijardi dolara i protiv koje su digli glas brojni demokratski zastupnici.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS