Trump Rusima: Dao sam otkaz šefu FBI-ja. Tip je totalni luđak

None Foto: KEVIN LAMARQUE

Trump je osporio umiješanost u istragu FBI-ja o eventualnoj povezanosti između članova njegove ekipe i Moskve, tvrdeći da od bivšeg direktora FBI-ja nije tražio da obustavi istragu

Novinari New York Timesa došli su dokumenta s dijelom transkripta razgovora između Donalda Trumpa i ruske delegacije koji se odvijao u Ovalnom uredu 10. svibnja.

Trump je baš na tom sastanku obavijestio šefa ruske diplomacije Lavrova i Kisljaka da je dao otkaz direktoru FBI-a Jamesu Comeyju.

"Upravo sam dao otkaz šefu FBI-a. Bio je lud, ma baš totalni luđak", rekao je Trump začuđenim Rusima.

"Bio sam pod velikim pritiskom zbog situacije s Rusijom. Sada toga više nema".

Također je ponovio da on osobno nije pod istragom.

Dan poslije u javnost je procurio zapis smijenjenog direktora FBI-a u kojem stoji da je Trump od njega tražio da zaustavi istragu protiv njegova bivšeg savjetnika Flynna. 

Trump tvrdi da nije tražio obustavu istrage FBI-ja

 Američki predsjednik u četvrtak je odlučno osporio svaku umiješanost u istragu FBI-ja o eventualnoj povezanosti između članova njegove ekipe i Moskve, tvrdeći da od bivšeg direktora FBI-ja nije tražio da obustavi istragu.

Uoči odlaska na prvo putovanje u inozemstvo na kojem će posjetiti Bliski istok i Europu, predsjednik SAD-a je u vrlo neugodnom položaju i zna da je ruska afera tek počela.

"Jeste li u bilo kojem trenutku zatražili od direktora FBI-ja Jamesa Comeyja, na ovaj ili onaj način, da zatvori ili uspori istragu oko Michaela Flynna i...?", zapitao ga je novinar u četvrtak u Washingtonu na tiskovnoj konferenciji s kolubijskim predsjednikom Juanom Manuelom Santosom. 

"Ne, ne. Sljedeće pitanje?", presjekao je predsjednik hladno.

"Nema nikakvog dogovora" s Moskvom, kazao je on potrudivši se naglasiti da može govoriti samo u svoje ime.

Trump: Ovo je najveći lov na vještice u američkoj povijesti

Trump je nazvao imenovanje posebnog tužitelja za istragu o navodnim vezama između članova njegovog izbornog tima i Rusije "lovom na vještice".

"To je najveći lov na vještice protiv jednog političara u američkoj povijesti", napisao je na Twitteru Donald Trump.

Bivši direktor FBI-ja Robert Mueller imenovan je u srijedu posebnim tužiteljem u istrazi o "naporima ruske vlade da utječe na predsjedničke izbore 2016. i s tim povezanih pitanja", priopćilo je u srijedu američko ministarstvo pravosuđa.

U seriji jutarnjih tweetova, Trump je optužio i kampanju Hillary Clinton kao i administraciju bivšeg predsjednika Baraka Obame za "nezakonite radnje" za koje nikada nije imenovan nikakav posebni tužitelj.

Trump se već u srijedu požalio za maltretiranje od strane medija.

"Nikad nijedan političar u povijesti, i to kažem s najvećom sigurnošću, nije bio nepravednije tretiran", kazao je u srijedu u govoru.

Kremlj je nešto ranije odbio komentirati Muellerovo imenovanje, rekavši da se radi o unutarnjem pitanju SAD-a.

 

Komentari (35)
 • wall, tebi i sličnim š.p..ma koji zatrpavaju net takvim reklamama želim da im svakih 5 minuta jehovini svjedoci kucaju na vrata i da vam poštanski sandučić bude zatrpan reklamama od trgovačkih lanaca

  20. 5. 2017,   00:06
  • boys - A ne, ne, ne....!!! S. koreja je bastion demokracije naspram 24h.

   21. 5. 2017,   03:33
  • 24 sata sjeverna koreja

   20. 5. 2017,   12:39
  • ****Admin****: Poštovani, molimo vas da ne komentirate opomene Admina. Za sve dodatne informacije uvijek se možete javiti na e-mail zona@24sata.hr.  

   20. 5. 2017,   03:37
 • Sva ova hajka na Trumpa je očekivana i još nije gotova. Trump je smetnja lobiju koji je vladao desetljećima. Ukorijenili su se u sve pore društva.Na žalost nije gotovo. Ići će oni i dalje.Ne znam koliko je Trump jak, ali trebat će dosta strpljenja i podrške da izdrži. Znam da ni on nije "svetac", ali je u mnogim stvarima bolji od svojih prethodnika. Mi "obični" ljudi, puk, ionako i kod nas i u svijetu, već dugo, dugo, ne biramo BOLJE nego MANJE LOŠE......

  20. 5. 2017,   07:58
 • kakav je onda on ... kad mu ti kažeš da je luđak =)))

  19. 5. 2017,   23:42