Obavijesti

News

Komentari 0

Trump se nada skorašnjem sastanku s Kim Jong - unom

Trump se nada skorašnjem sastanku s Kim Jong - unom
1

Američki predsjednik rekao je u subotu da se nada da će se drugi put sastati sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-unom, najvjerojatnije u siječnju ili u veljači 2019., nakon njihova povijesnog susreta u lipnju.

VIDEO

- Vjerujem da ćemo to učiniti (...) u siječnju ili u veljači, mislim, rekao je Trump novinarima koji su putovali s njim predsjedničkim zrakoplovom Air Force One, na povratku iz Argentine, gdje je sudjelovao na summitu G20.

Dodao je da se za održavanje susreta spominju "tri mjesta". Odgovarajući na upit je li spreman primiti Kim Jong-una u Sjedinjenim Državama, Trump je rekao: "U određenom trenutku, da".

Susret na vrhu u Singapuru otvorio je put denuklearizaciji Sjeverne Koreje.

Trump i Kim su u toj prigodi "preuzeli stanoviti broj obveza o konačnoj i u cijelosti provjerljivoj denuklearizaciji i o stvaranju svjetlije budućnosti za Sjevernu Koreju", ponovio je 16. studenog glasnogovornik State Departmenta.

- Razgovaramo sa Sjevernokorejcima o provedbi svih tih obveza, rekao je u priopćenju. "I dalje vjerujemo da će predsjednik Trump i čelnik Kim održati dana obećanja".

State Department je reagirao na vijest koju je nekoliko sati ranije objavila službena sjevernokorejska novinska agencija KCNA da je Kim nadgledao ispitivanje novog taktičkog oružja visoke tehnologije.

Američki državni tajnik Mike Pompeo trebao se sastati s visokim sjevernokorejskim dužnosnikom početkom studenog, ali je sastanak naglo otkazan pošto je Sjeverna Koreja uporno tražila ublažavanje američkih sankcija koje su joj uvedene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca