Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trump se naljutio, sprdali ga u videu pa će sad ranije doma...

None Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 3

Nakon što se internetom proširila snimka na kojoj Donalda Trumpa, čini se, ismijavaju Boris Johnson, Emmanuel Macron i Justin Trudeau, američki predsjednik najavio je raniji odlazak s konferencije...

Donald Trump nije dobro primio još jednu šalu na svoj račun. Pomoglo vjerojatno nije ni to što je ona izlazila iz usta najmoćnijih lidera svijeta. 

POGLEDAJTE VIDEO:

FILE PHOTO: NATO leaders attend an reception at Buckingham Palace in London VIDEO: DOBRO SE ZABAVLJAJU Plenki prisluškuje: Johnson i Trudeau ismijavaju Trumpa?

Nakon što se sporna snimka proširila svjetskim medijima i društvenim mrežama, Trump je, piše Independent, otkazao konferenciju za novinare i napustio cijeli summit koji je počeo jučer. 

Kada su ga novinari prethodno pitali je li vidio snimku, Donald Trump rekao je da je Justin Trudeau 'dvoličan' i da je frustriran jer je SAD od Kanade tražio da više pridonose NATO-u. 

- Pozvao sam ga da plate svojih 2% i on očito nije sretan s tim. Trebao bi plaćati 2 posto, a ne plaća 2 posto. To je Kanada, imaju novca i trebali bi plaćati 2 posto. Ja sam mu to rekao i očito nije bio sretan zbog toga i to je to, rekao je Trump na sebi svojstven način te najavio da će ranije otputovati u Washington te je otkazao konferenciju za novinare i sastanak s talijnskim premijerom. 

- Ova dva dana bila su vrlo produktivna i lideri su se obvezali da će dati više novca za NATO, ipak je za kraj rekao Trump. 

- Raspoloženje je jako dobro, zaključio je. 

Što se sporne snimke tiče, britanski premijer Boris Johnson rekao je da je 'čista besmislica' da su sprdali Trumpa. 

Komentari (59)
  • Nisu ga sprdali, nego su se s njime sprdali.

    4. 12. 2019,   15:34
  • Divim se novinaru kako upotrebljava riječi bez da zna kako se upotrebljavaju,sprdati na ličkoj inačici hrvatskog jezika znači rugati,sprdati se znači rugati se,u naslovu stoji Sprda Trumpa što znači Ruga Trumpa a trebalo bi Sprdaju se iz Trumpa,ili Sprdaju se Trumpom.Jadno

    4. 12. 2019,   15:54
  • Tko neće trošiti 2% BDP-a na američku starudiju od oružja to su oni koji imaju svoju industriju. Naman triba, kaže stariji vodnik prve klase i mi ćemo oteti od ono malo radnika koji nešto proizvode.

    4. 12. 2019,   16:27