Obavijesti

News

Komentari 8

Trump se opravdava: Šef FBI-a nije dobro obavljao svoj posao

Trump se opravdava: Šef FBI-a nije dobro obavljao svoj posao
1

Trump je razmišljao o njegovu razrješenju od dana kada je preuzeo dužnost, kaže Trumpova glasnogovornica i dodaje kako ravnatelj FBI-a već mjesecima nije uživao predsjednikovo povjerenje

VIDEO

Bijela kuća je u srijedu odbila zahtjeve za imenovanje posebnog tužitelja za istragu o navodnom ruskom upletanju u američku predsjedničku kampanju a Donald Trump je stao u obranu svoje odluke da otpusti ravnatelja FBI-a Jamesa Comeyja.

"Mislimo da to nije potrebno", rekla je Sarah Huckabee Sanders, glasnogovornica predsjednika Trumpa.

Comeyjeva smjena u utorak navečer pokrenula je udarni val u Sjedinjenim Državama a zastupnici su se pitali o motivima i o izboru trenutka za ovu odluku. Oporba sumnja da je američki predsjednik htio omesti istragu.

Sada već bivši ravnatelj FBI-a nadzirao je istrage pokrenute ljetos o navodnim ruskim računalnim napadima i o eventualnoj povezanosti članova Trumpova izbornog stožera i Rusije. Predsjednik niječe bilo kakav dosluh, istaknuvši da mu je sam Comey rekao da se protiv njega ne vodi istraga.

Glasnogovornica Bijele kuće rekla je da razrješenje nema nikakve veze s Rusijom te da je povezano s Comeyjevim "krivim odlukama i pogreškama" u lanjskoj istrazi o elektroničkim porukama Hillary Clinton.

"Razmišljao je (Trump) o njegovu razrješenju od dana kada je preuzeo dužnost", rekla je Sanders. Comey, kojemu je mandat trebao završiti 2023., "već mjesecima nije uživao predsjednikovo povjerenje", rekla je.

Trump je svoju odluku o kojoj je Comey doznao s televizije, ovako opravdao: "Jednostavno, nije dobro obavljao posao".

Bivšem ravnatelju savezne policije zamjera se da je tijekom kampanje javno komentirao aferu Clinton, protivno običaju FBI-a, a na veliko zadovoljstvo republikanskog kandidata. Zašto su demokrati, pita se zapravo Bijela kuća, upozoravali na skandal a sami su kritizirali Comeyjevo ponašanje?

Da bi opravdala promjenu stajališta Donalda Trumpa, glasnogovornica je rekla da biti kandidat nije isto što i biti predsjednik.

Saslušanje Jamesa Comeyja u Senatu prošlog tjedna bilo je "katalizator" odluke, ocijenila je. Tada je naširoko obrazložio zašto je ljetos javno komentirao aferu Clinton.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca