Obavijesti

News

Komentari 0

Trump: "Tužitelji nisu našli dokaze za dosluh s Rusima"

Trump: "Tužitelji nisu našli dokaze za dosluh s Rusima"
1

Rusi su ponudili "sinergiju na razini vlade" s Trumpovom kampanjom u pokušaju za susret između Trumpa i ruskog predsjednika Vladimira Putina

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u subotu da istražitelji nisu našli dokaze za dosluh s Rusijom, dan nakon što su američki tužitelji u detalje opisali prije nepoznati pokušaj Rusa da mu pomognu u predsjedničkoj kampanji 2016. 

Trump je u tvitu napisao: "Nakon dvije godine i milijun stranica dokumenata (i potrošenih preko 30 milijuna dolara) nema dosluha!"

Navodni ruski potez opisan je u jednom od nekoliko sudskih podnesaka specijalnog savjetnika Roberta Muellera u petak u kojemu se traži zatvorska kazna za Trumpova bivšeg odvjetnika Michaela Cohena. On bi sljedeći tjedan trebao biti osuđen za kršenja propisa u financiranju kampanje, financijski kriminal i laganje Kongresu o Trumpovim poslovnim dogovorima s Rusijom.

Za vrijeme razgovora o mogućoj gradnji Trumpova hotela u Moskvi Cohen je rekao tužiteljima da mu je u studenome 2015. prišao neimenovani Rus tvrdeći da je "povjerljiva osoba u Ruskoj Federaciji", navodi se u podnesku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rusi su ponudili "sinergiju na razini vlade" s Trumpovom kampanjom u pokušaju za susret između Trumpa i ruskog predsjednika Vladimira Putina, nastavio je te dodao da je Cohen rekao da ga nije slijedio.

Mueller je rekao da su razgovori o mogućem razvoju događaja u Moskvi bili važni za njegovu istragu jer su se dogodili "u vrijeme neprekidnih  napora ruske vlade da utječe na američke predsjedničke izbore".  

U odvojenom sudskom podnesku u petak, Muellerov ured rekao je da bivši voditelj Trumpove kampanje Paul Manafort lagao istražiteljima o svojim kontaktima s Rusima povezanim s ruskim obavještajnim službama.

U tom se podnesku detaljno opisuje zašto je Muellerov ured prošli tjedan povukao dogovor o krivnji  s Manafortom. On se izjasnio krivim u rujnu po dvjema točkama optužnice i pristao surađivati s istražiteljima nadajući se blažoj kazni.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda