Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trump tvitom prijetio Turskoj: 'Prijetnje nas neće uplašiti'

None Foto: Stefani Reynolds/DPA/PIXSELL

U ponedjeljak je Trump zaprijetio da će "potpuno uništiti i izbrisati tursko gospodarstvo" ako Ankara "ode predaleko" poduzimajući vojnu operaciju u Siriji

Turski potpredsjednik izjavio je kako njegovu zemlju neće uplašiti prijetnje, što je suzdržani prvi odgovor na prijetnju američkog predsjednika Donalda Trumpa da će uništiti tursko gospodarstvo.

- Naša poruka međunarodnoj zajednici je jasna. Turska nije zemlja na koju će utjecati prijetnje - rekao je potpredsjednik Fuat Oktay u utorak u Ankari.

Predsjednik Recep Tayyip Erdogan boravi u službenom posjetu Srbiji i nije bilo daljnjih reakcija njegove administracije.

U ponedjeljak je Trump zaprijetio da će "potpuno uništiti i izbrisati tursko gospodarstvo" ako Ankara "ode predaleko" poduzimajući vojnu operaciju u Siriji. 

Američka vojska počela se povlačiti sa sjeveroistoka Sirije, uz tursku granicu, objavile su u ponedjeljak kurdske snage. 

Sirijski saveznik Iran kaže da se protivi planiranoj turskoj ofenzivi. Iranski ministar vanjskih poslova Mohamad Džavad Zarif rekao je svom turskom kolegi Mevlutu Cavusogluu u telefonskom razgovoru da se mora poštovati sirijski teritorijalni integritet i suverenitet, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova u Teheranu.

Komentari (49)
  • Kad su islsmisti bili na Turskoj granici Turska se nije mijesala sad kad su Kurdi oslobodili svoj prostor Turska bi intervenirala i to u tudjoj drzavi. Potez amerikanaca je obicna izdaja prijasnjih saveznika

    8. 10. 2019,   14:50
  • Mogli bi se i mi umiješat malo u Siriju sa onim izraelskim Migovima... a pošto nemamo ni gospodarstva, ameri nam nemaju što izbrisati...

    8. 10. 2019,   13:25
  • Turska ima jaja! Osim Kine i Rusije jedina zemlja na ovoj kugli zemaljskoj koja se ne boji amera.

    8. 10. 2019,   13:05