Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trump tvrdi: Bloomberg neće uspjeti u utrci za Bijelu kuću

None Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Bloomberg (77) je dvanaest godina bio gradonačelnik New Yorka. Predsjednik je i osnivač agencije za financijsko informiranje koja nosi njegovo ime

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u petak da bivši njujorški gradonačelnik Michael Bloomberg neće uspjeti uđe li u utrku za Bijelu kuću.

"Mali Michael neće uspjeti", "nema ono što je potrebno za uspjeh", ocijenio je Trump, rekavši da se ni s jednim kandidatom za predsjedničke izbore 2020. ne bi toliko htio natjecati kao s Bloombergom, milijarderom kao što je i on.

Michael Bloomberg je u ožujku službeno objavio da se neće kandidirati jer je u utrci već bilo dvadesetak demokrata i kako ne bi umanjio izglede bivšeg potpredsjednika Joea Bidena koji, kao i on, pripada političkom centru.

No izvori bliski tom poduzetniku, kako prenose New York Times i CNN, kažu da sada skuplja potpise nužne za predaju kandidature u saveznoj državi Alabami koja traži da se kandidati prijave najkasnije do petka.

Bloomberg (77) je dvanaest godina bio gradonačelnik New Yorka. Predsjednik je i osnivač agencije za financijsko informiranje koja nosi njegovo ime. Po ocjeni časopisa Forbes deveti je na ljestvici najbogatijih ljudi svijeta s imovinom koja se procjenjuje na 55,5 milijarda dolara.

Veoma je zauzet u borbi s klimatskim promjenama. Razmišljao je o tome da se na predsjedničkim izborima 2016. kandidira kao neovisan, ali je odustao kako ne bi podijelio demokrate u utrci s Donaldom Trumpom.

 

Komentari (5)
  • Samo Trump

    8. 11. 2019,   18:17
  • Bill Gates vas kupi obojicu 😁

    8. 11. 2019,   20:17