Obavijesti

News

Komentari 17

Trump: Učinit ćemo stvari koje nisu rađene mnogo desetljeća

Trump: Učinit ćemo stvari koje nisu rađene mnogo desetljeća
1

Svi smo se umorili vidjevši što se događa. Željeli smo promjene, ali stvarne promjene. Ja gledam prema naprijed, Mi ćemo vidjeti nešto što će biti nevjerojatno, kazao je Trump

VIDEO

Novoizabrani predsjednik SAD Donald Trump poručio je u četvrtak Amerikancima da će 'ujediniti naciju', te najavio promjene kakve Amerika nije vidjela desetljećima.

"Ujedinit ćemo našu zemlju. Učinit ćemo stvari koje za našu zemlju nisu rađene mnogo, mnogo desetljeća, to vam obećajem", rekao je Trump obrativši se tisućama pristaša na koncertu uoči inauguracije održanom ispred Lincolnova memorijala u Washingtonu.

Trump je u svom govoru obećao kako će vratiti američka radna mjesta, izgraditi vojsku, te ojačati državne granice.

"Svi smo se umorili vidjevši što se događa. Željeli smo promjene, ali stvarne promjene. Ja gledam prema naprijed, Mi ćemo vidjeti nešto što će biti nevjerojatno," dodao je.

Trump je govorio šest minuta, ponavljajući mnogo retorike iz kampanje. Pohvalio je svoju kampanju kao 'pokret' koji nikada prije nije viđen. Ispričao kako je počeo u lipnju 2015. godine, te poručio svojim pristašama da je on samo njihov glasnik.

Zahvalio se izvođačima na proslavi nazvanoj  "Make America Great Again" dodavši kako je njegov tim predložio da se koncert održi ispred Lincolnova memorijala, spomenika podignutog u čast 16. predsjednika SAD.

"Trebao je to biti mali koncert. Međutim, došli smo na ideju zašto to ne učiniti ispred Lincoln memoriala. Mislim da to nitko prije nije učinio," kazao je Trump.

Međutim, američki mediji su odmah izvukli podatak kako su koncerte na istom mjestu prije inauguracije imali i Georgea W. Busha, te Barack Obama. Na Obaminoj proslavi 2009. nastupili su Beyonce, Bruce Springsteen i U2, a okupilo se više od 400,000 ljudi.

Na Trumpovom koncertu nastupili su country pjevači Toby Keith i Lee Grenwood, rock band 3 Doors Down, zatim The Piano Guys, DJ RaviDrum, te Frontmen of Country.

Prije dolaska na koncert Trump je zajedno s budućim dopredsjednikom Mikeom Pencem posjetio groblje Arlington položivši vijenac na grob neznanog junaka. Trumpova obitelj, uključujući i suprugu Melaniju, također je bila prisutna.

Predsjednička, 58. po redu, inauguracija počet će u petak, 20. siječnja u 9 sati po lokalnom vremenu. Donald Trump će biti 45. američki predsjednik. Zakletvu će dati gdje su je dali i njegovi prethodnici – na ceremoniji ispred Capitol Hilla u Washingtonu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca