Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trump želi mirovni sporazum između Izraelaca i Palestinaca

None Foto: KEVIN LAMARQUE

Trump ostaje "privržen postizanju trajnog mirovnog sporazuma između Izraelaca i Palestinaca", rekao je glasnogovornik Bijele kuće. U nasilju izazvanom njegovom odlukom poginulo je dvoje ljudi

Američki predsjednik Donald Trump pozvao je "na smirenost i umjerenost" nakon svoje odluke da prizna Jeruzalem kao glavni izraelski grad, koja je izazvala prosvjede i nasilje diljem regije u kojemu je dvoje ljudi poginulo, a preko 750 ih je ranjeno.

"Predsjednik je pozvao na smirenost i umjerenost i mi se nadamo da će glasovi tolerancije prevagnuti pred poticateljima mržnje", kazao je glasnogovornik Bijele kuće Raj Shah novinarima u zrakoplovu Air Force One, kojim je Trump letio na okupljanje u sklopu lokalne kampanje na Floridi.

Na pitanje o tome je li Trump bio upozoren da bi njegova odluka mogla izazvati nasilje, Shah je rekao kako je predsjednik "u potpunosti bio svjestan potencijalnih posljedica".

Trump ostaje "privržen postizanju trajnog mirovnog sporazuma između Izraelaca i Palestinaca", rekao je glasnogovornik Bijele kuće.  

Komentari (19)
  • Kome ste vi ratni zlocinci odgovarali za prekomjerno granatiranje palestinskih podrucja i drugdje sa ugrozenim zidovima.Za vas nema suda kao i za Engleze.Vi da nekome krojite sudbinu. Sve najgore dolazi od vas.

    9. 12. 2017,   12:51
  • A Saudijci?Sto oni na sve ovo kazu?kazu da moze jer je Izrael postao njihov partner..

    9. 12. 2017,   14:24
  • I ja se potpuno slažem da će ovaj lik od Trumpa izazvati treći svjetski rat, takvog primitivca i odvratnijeg čovjeka još nisam vidio na funkciji američkog predsjednika.

    9. 12. 2017,   09:06