Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trump: Znam gdje ću se naći s Kimom, ali neću vam još reći

None Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Vijetnam je potvrdio da je voljan biti domaćin tog drugog summita, nakon prvog održanog 12. lipnja 2018. u Singapuru. Tajland i Mongolija također su se spominjali kao mogući domaćini

Donald Trump je u subotu rekao da je određeno gdje će se krajem veljače održati njegov susret na vrhu sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-unom, ali nije otkrio o kojoj je zemlji riječ, pri čemu je istaknuo da je postignut "velik napredak" u vezi s denuklearizacijom.

"Izabrali smo zemlju, njezino ime ćete uskoro doznati", rekao je Trump u vrtu Bijele kuće.

Dan ranije američka administracija je objavila da će se milijarder s Kim Jong-unom drugi put sastati "krajem veljače". Ta je informacija objavljena nakon susreta američkog predsjednika s najbližim suradnikom sjevernokorejskog vođe, generalom Kim Yong-cholom.

Vijetnam je potvrdio da je voljan biti domaćin tog drugog summita, nakon prvog održanog 12. lipnja 2018. u Singapuru. Tajland i Mongolija također su se spominjali kao mogući domaćini.

"Postigli smo velik napredak na polju denuklearizacije" Sjeverne Koreje, rekao je još Trump u subotu. "Stvari se jako dobro razvijaju sa Sjevernom Korejom", dodao je.

U Singapuru, gdje je održan prvi summit nekog aktualnog američkog predsjednika i nasljednika dinastije Kim koja vlada Sjevernom Korejom, čelnik potonje zemlje se obvezao na "potpunu denuklearizaciju Korejskog poluotoka".

No nakon toga nije zabilježen gotovo nikakav konkretan pomak.

Komentari (19)
  • bude vam mile sredio sastanak kod prijatelja palme u jagodini

    19. 1. 2019,   21:33
  • i pantofčak se ubrzano rihta. ili bu trump ili bandić gost.

    19. 1. 2019,   21:35
  • Najbolje u Diznilendu.

    20. 1. 2019,   06:48