Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Trumpa se nije mogao optužiti za zločin, to je protuustavno'

None Foto: JIM BOURG/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Muellerovo izvješće detaljizira povezanost između Trumpove kampanje i Rusije. U njemu se navodi da je Trump ometao istragu, ali se zaključuje da on i njegovi suradnici nisu sudjelovali u kriminalnoj zavjeri

Robert Mueller, koji je radio na izvješću o Trumpovom dosluhu s Rusima, rekao je u srijedu da podnosi ostavku u ministarstvu pravosuđa. 
Mueller se u srijedu prvi put obratio javnosti nakon objave izvješća. 

Reuters javlja kako je Mueller u svojem obraćanju rekao kako zatvara ured posebnog tužitelja te kako se povlači sa svoje pozicije u ministarstvu pravosuđa.

U.S. President Trump meets with NATO Secretary General Stoltenberg at the White House in Washington 'NEZAKONIT ZAHTJEV' Donald Trump neće objaviti čitavo Muellerovo izvješće

Rekao je kako njegovo izvješće govori samo za sebe, ali je dodao i kako, prema uputama koje je dobio od ministarstva, njegov ured nije mogao optužiti predsjednika za zločin. Iz ministarstva su njemu i njegovom timu naglasili daje protuustavno optužiti predsjednika za zločin.

Odmah nakon završetka Muellerovog obraćanja na Twitteru se oglasio Donald Trump.

Zaključio je kako se ništa nije promijenilo, kako Muellerova istraga nema dovoljno dokaza te kako je u njegovoj zemlji to dovoljno da osoba ostane nevina. 
- Slučaj zaključen, hvala vam - napisao je.

odsjetimo, Muellerovo izvješće detaljizira povezanost između Trumpove kampanje i Rusije. U njemu se navodi da je Trump ometao istragu, ali se zaključuje da on i njegovi suradnici nisu sudjelovali u kriminalnoj zavjeri s Moskvom.

Komentari (13)
  • Oh noes. Here we go again. Orange man bad!

    29. 5. 2019,   19:43
  • zašto je ometao istragu ?

    29. 5. 2019,   18:58
  • Trump je gospodin.Melania se udala iz ljubavi

    29. 5. 2019,   18:27