Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trumpov čovjek za Hrvatsku: Ispitujemo opciju kupovine Ine

None Foto: EXPRESS

Novi Express na kioscima: Nije nam u interesu zaustaviti Ruse. Želimo nešto drugo: diversificirati opskrbu i omogućiti postizanje povoljnijih cijena plina. To je uloga LNG terminala, kaže Kohorst

Prilično sam uvjeren da će, kad dođe vrijeme, američke tvrtke dati ponude i biti pouzdan hrvatski partner, rekao nam je u velikom intervjuu veleposlanik SAD-a Robert Kohorst...

Hrvatska vlada poduzela je, rekao je Kohorst, prve korake i krenula u pravom smjeru. Angažirali su konzultante koji će im pomoći odrediti vrijednost kompanije. Ne možeš kupiti nešto ako ne znaš koliko vrijedi. To je prvi korak. Kad to bude gotovo, trebali bi se raspitati tko bi bio dobar investitor. Već sad su neke američke tvrtke pokazale interes. Hrvatske građane pomalo zbunjuje pozicija u kojoj ne bi trebalo ništa iz energetskog sektora prodati Rusima, a istodobno nema američkih ulaganja. Zamoljen da nam pojasni tu situaciju, Kohorst je rekao:

- Nije nam u interesu zaustaviti Ruse. Želimo nešto drugo: diversificirati opskrbu i omogućiti postizanje povoljnijih cijena plina. To je uloga LNG terminala. To je kao da kupujete osiguranje za svoju kuću. Ako ne izgori, jeste li taj novac uludo potrošili? Naravno da niste. Imali ste osiguranu imovinu.

U novom Expressu, koji je na svim kioscima u petak, možete pročitati i detaljnu analizu Ivana Pandžića o golemoj pljački iznutra koja se događala u brodogradilištima Uljanik i 3. maj.

Tu je i veliki intervju s Mirandom Mrsićem o tome što doktore tjera u politiku, koja je čija politička dijagnoza...

Pročitajte i sjajan intervju s nacionalnim prvakom baleta HNK Zagreb, Tomislavom Petranovićem, koji je otvoreno pričao o bullyingu u školi, o tome zašto je odustao od borilačkih sportova... Sve to i još puno više čeka vas u najnovijem broju Expressa!

Foto: EXPRESS

Komentari (54)
  • Otkad to americki plin prevezen preko atlantika brodovima moze bit jeftiniji nego onaj dopremljen vec postojecim plinovodima iz rusije u europu ? I otkad to ameri imaju ikakve znacajne zalihe plina za izvoz?

    28. 3. 2019,   19:06
  • Može li netko zamisliti da je Tito prije 50-ak godina prodao državnu naftnu kompaniju?

    28. 3. 2019,   19:23
  • Radite sta god samo da benzin bude jeftiniji!

    28. 3. 2019,   19:47