Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trumpov napad: Adama Schiffa bi trebalo uhititi zbog izdaje?

None Foto: Ron Sachs/DPA/PIXSELL 2

Republikanski predsjednik sve snažnije napada svoje političke protivnike otkad su demokrati Zastupničkog doma objavili da pokreću istragu za opoziv.

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je pojačao svoje napade na zastupnika Adama Schiffa koji vodi istragu za njegov opoziv, sugerirajući da bi mogao biti uhićen zbog "izdaje". 

Taj će komentar sigurno izazvati dodatne kritike Trumpovog odnosa prema skandalu proizašlom iz njegovog telefonskog razgovora s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem u kojem ga je tražio da istraži demokratskog rivala Joea Bidena i njegovog sina.  

G20 leaders summit in Osaka UGROŽAVANJE NACIONALNE SIGURNOSTI Demokrati sad traže uvid i u razgovore Trumpa i Putina...

Taj je telefonski poziv bio tema i pritužbe zviždača u obavještajnoj zajednici koja je pokrenula zabrinutost da je Trump htio iskoristiti pitanje američke financijske pomoći Ukrajini zbog političke usluge.

- "Zastupnik Adam Schiff je ilegalno napisao LAŽNU i užasnu izjavu, glumio da je ona bila moja i da je bila najvažniji dio mog telefonskog razgovora s ukrajinskim predsjednikom, a potom ju je pročitao Kongresu i američkom narodu. Ona nema NIKAKVE veze s onim što sam rekao u razgovoru. Uhićenje zbog izdaje? - napisao je američki čelnik na Twitteru. 

Trump se time najvjerojatnije referirao na Schiffovo obraćanje obavještajnom odboru američkog Senata kojim predsjeda. 

Trump Anti-Vaping Announcement ANKETU NARUČILI DEMOKRATI SAD: Polovina birača podupire otvaranje istrage o opozivu

Republikanski predsjednik sve snažnije napada svoje političke protivnike otkad su demokrati Zastupničkog doma objavili da pokreću istragu za opoziv. 

Zviždača i zaposlenike Bijele kuće koji su mu pružili informacije usporedio je sa špijunima, a i za njih je rekao da su počlinili izdaju. 

Komentari (13)
  • Trumpiću, što se više koprcaš znamo da ti ja kraj sve bliže i bliže.

    30. 9. 2019,   19:39
  • oo istraga što ti smeta ...ako nisi kriv kako tvrdiš ..trumpino =)

    30. 9. 2019,   17:22
  • Ajmoo Trump drain the swamp!

    30. 9. 2019,   16:58