Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trumpovima je biznis u krvi: Ivanka je ovim izazvala skandal

None Foto: CARLO ALLEGRI

Tvrtka Ivanke Trump je nakon TV intervjua obitelji Trump reklamirala narukvicu koju je Ivanka nosila u emisiji. To je bio prvi TV intervju obitelji nakon izbora i gledali su ga milijuni

Trumpovima je očito smisao za biznis u krvi.  Da je Ivanka Trump prije svega poduzetnica, kao i njezin otac, dokazala je reklamiranjem narukvice koju je nosila u prvom TV intervjuu obitelji Trump nakon Donaldove pobjede na predsjedničkim izborima u SAD-u

Ivanka (35) je nosila zlatni nakit na lijevoj ruci, a tijekom emisije je poručila kako će ona prija svega ostati Trumpova kći. Emisiju su gledali milijuni ljudi.

Ubrzo nakon intervjua Ivankina tvrtka 'Ivanka Trump Fine Jewelry' poslala je u e-mailu reklamu. 

- Pozor, Ivanka Trump je u intervjuu emisije "60 minuta" nosila svoju omiljenu narukvicu iz kolekcije Metropolis - pisalo je u e-mailu.

Ta se narukvica može kupiti online za 10.800 dolara (oko 74.520 kuna). 

Naravno, nije trebalo dugo da se Ivanka Trump zbog ovoga ne nađe na udaru žestokih kritika u javnosti.

- Već se pokazalo da obitelj Trump predsjedničku poziciju vidi kao odličnu priliku za marketing - komentirao je novinar Eric Lipton iz New York Timesa.

Nakon brojnih upita Abigail Klem, šefica Ivankine tvrtke je rekla kako će se razgovarati o novim pravilima.

Nije joj prvi put: Haljinu je već rasprodala

Prema Washington Postu ovo nije prvi put da Ivanka koristi politiku kako bi reklamirala svoju tvrtku. U srpnju je njezina modna linija na Twitteru napravila reklamu za haljinu koja košta 138 dolara (oko 1000 kuna) i koju je Ivanka nosila na republikanskoj konvenciji. Haljina je ubrzo nakon toga rasprodana.

Analitičari su zabrinuti jer Trump, za razliku od većine drugih predsjednika, svoje tvrtke dok je na dužnosti, ne želi predati na upravljanje nezavisnim menadžerima već želi u uprave staviti svoju djecu kako bi i dalje zadržao utjecaj, piše Bild. 

Komentari (41)
  • nek zarađuje. ko hoće neka kupi, nitko nikog ne tjera. ne vidim problem

    16. 11. 2016,   14:20
  • Sinoć gledam tv, onaj skup protestirajućih kafićovlasnika, zbog novog PDV-a (ja bi im ga digla na 50 %) lamantira taj dalmoš za govornicom u nekom hotelu, a na njemu bijela košulja (sa malo detalja-kvadratića), ni manje ni više "Burberry"! Znate njenu cijenu? od 2300 do 3000 kuna! Evo to je dokaz kak imaju, o tome nitko ne piše! A oni bi pdv 13 %. Ma nikako, Kave po centru grada 13, 15, 25 kuna, pa u Arena centru je 13 kuna!

    16. 11. 2016,   14:56
  • U čemu je problem? Bolje da reklamira i nosi svoje, znači da vjeruje u to što radi. Zato i ima. Da je u Chanelu, opet bi je prozivali da nosi skupe stvari..Ljudi prestanite. Oni imaju jer rade. I neka...

    16. 11. 2016,   15:25