Obavijesti

News

Komentari 92

Tuđmanov sin duguje porez: Država sjela na obiteljsku vilu

Tuđmanov sin duguje porez: Država sjela na obiteljsku vilu
1

Zabilježba je stavljena na suvlasnički dio vile koji je bio u vlasništvu Stjepana Tuđmana, a danas on u njemu ima ‘pravo stanovanja’ jer je darovnim ugovorom taj dio nekretnine prepisao na djecu...

VIDEO

U obitelji prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana ima onih koji ne plaćaju porez, pa je država sjela na vilu Tuđmanovih u zagrebačkoj Nazorovoj.

Naime, država potražuje od Stjepana Tuđmana 192.625 kuna na temelju postupka koji se vodio na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu, a radilo se o postupku ‘osiguravanja predlagatelja Republike Hrvatske protiv protivnika osiguranja S. T.’, piše Jutarnji list.

Zabilježba je stavljena na suvlasnički dio vile koji je bio u vlasništvu Stjepana Tuđmana, a danas on u njemu ima ‘pravo stanovanja’ jer je darovnim ugovorom taj dio nekretnine prepisao na djecu. Sama zabilježba o državnom potraživanju na vili provedena je i u zemljišnim knjigama.

Sama zabilježba o državnom potraživanju na vili je provedena i u zemljišnim knjigama u kojima je vidljivo da je vila ove godine etažirana te da se sastoji od četiri suvlasnička dijela. U prizemlju se nalazi peterosobni stan ukupne površine 258 četvornih metara, čiji su vlasnici Miroslav Tuđman i Nevenka Tuđman.

Na prvom katu i u potkrovlju je dvoetažni šesterosobni stan ukupne površine 328 četvornih metara, koji glasi na dvije kćeri Stjepana Tuđmana. Treći suvlasnički dio vile nalazi se u prizemlju, a riječ je o dvosobnom stanu površine 118 četvornih metara, i četvrti suvlasnički dio, odnosno trosobni stan na prvom katu od 96,76 četvornih metara, te oba pripadaju Nevenki Tuđman. Na vili, osim spomenute zabilježbe, nema više tereta. Obitelj Tuđman u vilu se uselila 1961. godine, kada se iz Beograda vratila u Zagreb.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...